L'empresa Embotits Salgot i la seu de Reus del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) investigaran el desenvolupament d'una estratègia funcional destinada a millorar el perfil nutricional de productes derivats del porc, en els formats de botifarra i d'hamburguesa, "dins de la tendència global en alimentació, que cada vegada està més orientada cap al consum d'aliments que aportin beneficis per a la salut", s'ha exposat aquest dilluns a través d'un comunicat.
Per això, s'ha creat el consorci PIG-MALION, que se centrarà en l'aportació d'innovacions "perquè la botifarra i l'hamburguesa puguin ser integrades en el context d'una dieta cardiosaludable per aquelles persones que consumeixen habitualment aquest tipus de derivats carnis", s'ha subratllat.
Amb aquest propòsit, Salgot i Eurecat plantegen "la reformulació dels productes derivats del porc, amb la substitució qualitativa i quantitativa de greix animal, a la vegada que s'incorporen ingredients bioactius que milloren el perfil nutricional i saludable", ha explicat la investigadora de la Unitat de Nutrició i Salut d'Eurecat Noemí Boqué.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics