“Aquest espai ha passat d’estar pensat com una zona verda a ser una àrea d’ampliació del projecte especulatiu de BCN World”, considera Joan Pons, portaveu d’Autrem BCN World. A l’espera de l’aprovació inicial i el període d’exposició pública del Pla Director Urbanístic, Joan Pons, es qüestiona l’alçada que el govern preveu pels casinos: “Agafar com a referència el Shambhala com a topall pels edificis més alts es podria veure positivament perquè es fixa un límit màxim. La qüestió, però, és que amb quines dimensions es faran i quantes torres d’aquesta alçada s’acabaran construïnt”.
En qualsevol cas, afegeix Pons, “l’impacte visual i paisatgístic al conjunt de la zona del Cap Salou –tant si en construeixen una com 20–, serà molt fort perquè no hi ha cap altra zona així i l’estil de construcció turística en aquesta zona és un altre”.
Els plans inicials de Veremonte
Malgrat la retirada a última hora de Veremonte, Pons recorda com des d’un primer moment els usos turístics “ja véiem que s’inclourien aquest terrenys a la banda sud, però no se n’havia definit l’ús. Si ens guiem pels plans de Veremonte”, sosté Pons, “ja preveia la construcció de resorts turístics com a la zona nord”. Amb tot, el col·lectiu Aturem BCN World no vol anar més enllà en les seves valoracions fins que no tinguin accés al Pla Director Urbanístic (PDU).
En aquesta línia, Aturem BCN World ja treballa en una comissió d’experts per revisar fil per randa el futur PDU tan aviat es faci públic.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics