Agilitzar els tràmits per engegar una activitat empresarial i estalviar paper. D'aquesta manera s'ha referit el regidor de Medi Ambient del consistori, Daniel Rubio, als avantatges que la posada en marxa de la Finestreta Única Empresarial (FUE) tindrà per als particulars i les empreses que impulsin nous negocis a la ciutat. L'eina, que s'implantarà en diverses fases fins a principis de l'any vinent, permetrà obtenir una llicència de manera més ràpida i actualment ja està disponible en un 80%, quelcom que possibilita l'obertura d'activitats de baix risc, com ara petits comerços. "La FUE suposa un punt d'inflexió en matèria de medi ambient", ha subratllat el regidor.
Un any de feina per enllestir la FUE
Rubio, que s'ha mostrat "molt satisfet" per poder presentar l'aplicació als mitjans aquest dilluns al matí, ha recordat que el projecte és fruit d'una moció que el grup d'Ara Reus va presentar en un ple al setembre de 2011. "Fa un any que hi treballem, que ens reunim i definim estratègies i que, quan ha calgut, s'ha fet un pas enrere per fer més tard un gran pas endavant", ha revelat. En aquest sentit, el regidor reusenc ha admès que "hem trigat una mica més del compte" en tenir llesta la FUE però que "ha valgut la pena". La xarxa, impulsada per la Generalitat a través del seu Canal Empresa, "acompleix la normativa vigent", ha apuntat Rubio en referència a la Llei de 2015 de simplificació de l'activitat administrativa.
Rubio ha esmentat també la creació, sis mesos enrere, de l'Oficina Tècnica Empresarial (OTE), com a part de la posada en marxa d'un "gran projecte per adaptar-nos a les noves tecnologies". "Temps enrere es van revisar els procediments interns i saber on érem. En una segona fase, cap al tercer trimestre d'enguany, no caldrà disposar de certificat digital", i que ara és necessari. Ja més endavant, de cara al quart trimestre de 2017 i als primers mesos de l'any vinent, podran tramitar-se permisos d'obres a la via pública i altres llicències de demanda més complexa.
350.000 euros per desenvolupar projectes de modernització informàtica
Pel que fa als requisits per utilitzar la FUE, Rubio ha declarat que s'establirà un període "encara no definit, d'entre tres i sis mesos", per tal que tots aquells que no coneguin el funcionament de l'eina puguin ser assessorats de manera adequada. A més, i a partir del 28 d'abril, s'impartiran una sèrie de sessions formatives en diversos col·legis professionals, a priori grans beneficiats per la posada en marxa de la Finestreta Única Empresarial. "L'eina conté un formulari que cal anar omplint i que, si les dades són correctes i s'ha fet el pagament amb targeta de la taxa corresponent, genera un PDF" amb el qual es pot iniciar al moment l'activitat empresarial. A banda, es genera un expedient virtual de l'esmentada activitat en què s'hi poden incloure plànols i altres documents. "Abans tot això suposava una enorme paperassa", ha indicat.
La Finestra Única Empresarial forma part, en paraules de Rubio, d'un dels 15 projectes que "estem impulsant des de l'Ajuntament" i que han de servir per "modernitzar i agilitzar" la gestió informàtica de l'administració local. La dotació per al global és d'uns 350.000 euros, dels quals se n'han destinat 37.092,30 al contracte del consistori amb l'empresa Instrumentación y Componentes, SA per desenvolupar l'eina presentada aquest dilluns.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics