Aquest divendres s’ha celebrat una reunió del Grup de Medi Ambient del Port de Tarragona a través d’una plataforma digital amb l’assistència de més de 20 empreses de la comunitat portuària de Tarragona. El grup, que reuneix els i les responsables amb les principals empreses que operen dins del recinte portuari, és un punt de trobada per informar i compartir bones pràctiques en matèria mediambiental.
La sessió ha servit per donar a conèixer amb detall el Pla de Sostenibilitat-Agenda 2030 que l’Autoritat Portuària de Tarragona va aprovar el passat mes de juliol. El pla preveu una reducció de la petjada de CO2 del 99 % per al 2030 i per aconseguir-ho s’ha proposat assolir 23 objectius mitjançant 82 accions. L’encarregat de presentar el Pla de Sostenibilitat a les empreses portuàries ha estat el president del port, Josep M Cruset, que ha destacat que “el pla és un primer pas ambiciós i realista per a una transició cap a un creixement econòmic més sostenible que ens interpel·la a tots”.
També ha afegit que es tracta d’un pla “amb mesures efectives i realistes per poder avançar en la descarbonització de les activitats del Port en línia amb els 17 objectius de desenvolupament sostenible definits per l’ONU”. La segona part de la reunió ha consistit a informar de les bonificacions ambientals que el Port practica a canvi de la implantació de millores mediambientals per part de les empreses de la comunitat portuària.
L’any 2019, el port va bonificar taxes per valor de gairebé 1 milió d’euros a 11 empreses a canvi de bones pràctiques. Aquests 916.674 euros en bonificacions van ser a canvi d’actuacions ambientals com a millora en el tractament de les aigües residuals, augment del control de la qualitat de l'aire, instal·lació de xarxes anti coloms a les naus, instal·lació de plaques fotovoltaiques i implantació de mesures d’eficiència energètica. El 2020 la xifra serà similar a la del 2019, prop d'un milió d'euros en bonificacions
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics