Dijous, 25 de Juliol de 2024

Sembren a Santa Coloma de Queralt el blat que servirà per fer la farina Pa de Mestral

Sota l’impuls de la Cambra de Reus, productors, farineres i forners

04 de Desembre de 2020, per Redacció
  • El blat s'ha sembrat a la Conca de Barberà

    Cedida

El camp d’assaig de blats de Coperal (Cooperativa Cerealista de Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà) ha estat l’escenari aquest divendres de l’acte de celebració de la sembra del blat que ha de servir per produir la farina del Pa de Mestral.

Aquest és un projecte en el que, sota l’impuls de la Cambra de Reus, productors de blat, farineres i forners col·laboren per produir aquest pa de proximitat que tindrà en la qualitat i l’origen els seus grans valors. En uns mesos, el blat sembrat serà la matèria prima de la que s’extraurà la farina que permetrà fer realitat el Pa de Mestral, que serà presentat en societat la tardor de 2021.

Al projecte hi intervenen agents de diversos indrets de la demarcació de la Cambra de Comerç de Reus. D’una banda, la històrica cooperativa Coperal, de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà) que produeix el blat; de l’altra el Gremi de Forners Artesans del Baix Camp, que seran els que produiran aquesta nova varietat de pa; i Farines Poquet, d’Ascó (Ribera d’Ebre), que produeix la farina.

Tot plegat, amb el suport del departament d’Agricultura de la Generalitat i l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, implicat en el projecte des que se li va començar a donar forma l’estiu de 2019.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges