Divendres, 08 de Novembre de 2024

El Consell Comarcal del Baix Camp reclama que s'aturi la construcció de nous parcs eòlics

La petició arriba després que s'hagi activat la tramitació d'una nova instal·lació a Riudecols

20 de Febrer de 2017, per Enrique Canovaca
  • El Consell Comarcal del Baix Camp, contrari a la construcció de nous parcs eòlics

    ACN

Els grups comarcals de PDeCAT, ERC i CUP aprovaran una moció, en el plenari del Consell Comarcal del Baix Camp d'aquest dimarts, que reclama a la Generalitat una moratòria en la tramitació de nous parcs eòlics de menys de 10 megawatts al territori i tot el país. La demanda arriba després que aquests partits hagin comprovat com s'ha activat la tramitació d'una instal·lació d'aquest tipus a la zona de Vilabella, a Riudecols, i s'han reactivat d'altres que estaven paral·litzats des dels anys 2011 i 2012. Al text es reclama l'aprovació d'un Pla d'Energia que aposti per un desenvolupament energètic, "que s'allunyi de les pràctiques especulatives i que afavoreixi el desplegament de totes les energies renovables sota el marc de la generació distribuïda o d'autosuficiència connectada".

Els grups signants, que tenen majoria a l'ens supracomarcal, asseguren que la balança energètica "està clarament decantada cap al sud de Catalunya", en comparació amb d'altres territoris, i que cal valorar la idoneïtat d'instal·lar nous parcs eòlics. Segons la moció, només s'haurien d'aprovar si s'aposta per models d'exploració "molt més eficients, com seria la generació distribuïda, el foment de l'autoconsum o la creació d'agències locals o comarcals que generin electricitat de proximitat". Els tres partits s'oposen a la creació de grans xarxes de distribució i als costos mediambientals de les instal·lacions.

"Davant la més que possible proliferació de sol·licituds pel desenvolupament de parcs eòlics de menys de 10 megawatts, atenent al model i procediment del Decret 147/2009, o d'altres noves ampliacions dels parcs eòlics existents, sol·licitem analitzar detalladament l'estat actual d'aquestes sol·licituds i en tot cas aturar-les abans d'arribar al punt d'irreversibilitat en la corresponent implantació", indica la moció en la seva exposició de motius.

La moció posa de relleu la solidaritat del territori amb l'energia nuclear i reclama de model de desenvolupament energètic, un cop les centrals acabin la seva vida útil. L'acord que s'aprovarà es comunicarà a la Diputació de Tarragona, l'Institut Català d'Energia (ICAEN), la Direcció general d'Energia, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

pere joan  20 de Febrer de 2017

No entenc re de re.

No entenc re de re.

Juan Antonio Carricondo Oyonate  20 de Febrer de 2017

Anar contra corrent!

Si cal fer estudis que es facin però no cal anar contra les energies no contaminants i renovables. Aconseguir reduir la contaminació hauria de ser el punt número 1. Possiblement hi ha altres raons que no es diuen i caldria saber per entendre-ho.