Dijous, 07 de Desembre de 2023

L’alcalde de Cornudella deixa l'equip de govern del Consell Comarcal del Priorat per ‘deutes injustificats’

09 de Març de 2015, per Redacció
  • Josep Maria Castan, al Pati dels Tarongers

    Cedida

L’alcalde de Cornudella de Montsant, Josep Maria Castan (ERC), ha notificat aquest matí la seva baixa d’adscripció del Grup d’ERC al Consell Comarcal del Priorat, i per tant, el seu abandó de l’equip de govern del Consell Comarcal. El batlle també ha plegat de la seva adscripció al Grup Mixt o grup corresponent. El Consell Comarcal està governat pel PSC, FIC i ERC.

Castan afirma sentir-se “decebut” per l’impagament reiterat per part del Consell Comarcal d’una partida de 47.500 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis, tot que el consistori el porta reclamant per escrit des del mes de juliol de 2014. El batlle també ha lamentat no haver-los cobrat malgrat que es tracta de d'una partida finalista (no poden tenir altra finalitat que la descrita).

En aquest context, Castan demana que "s’investigui on han anat a parar aquests diners", que havia de rebre l’Ajuntament de Cornudella de Montsant i no ha rebut.

Sol·licitud d'informació

El desembre de 2014 es va cursar un segon escrit demanant informació, i el passat febrer de 2015, un tercer escrit. No hi ha hagut resposta a aquestes reiterades peticions. Es tracta d’un import que havia de satisfer el Consell Comarcal per fer pagaments del nou pavelló poliesportiu de Cornudella. Una quantitat que provenia de la Generalitat i va ser destinada al Consell Comarcal perquè aquest l'ingressés, de manera finalista, a l’Ajuntament de Cornudella de Montsant via PUOiS.

El Consell Comarcal ha optat per programar els seus pagaments en funció de criteris que permetin el pagament a diferents municipis, sense tenir en compte si els imports disposats eren afectats o finalistes.

L’alcalde no entén que uns diners finalistes que el Consell Comarcal ja ha percebut de la Generalitat no hagin estat liquidats i ha cursat, aquest dilluns, un escrit sol·licitant que el Consell Comarcal expliqui la política de pagament de quantitats finalistes. Castan ha reblat que “arribaré fins al final per saber què ha fet el Consell Comarcal amb aquests diners”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Òbol  10 de Març de 2015

És molt....

...important que els polítics exigeixin que els acords establerts es compleixin. Si uns diners estan adjudicats a un municipi, en aquest cas a Cornudella de Montsant, ningú es pot adjudicar una autoritat que no te per destinar aquests diners a altres finalitats. L´alcalde de Cornudella te tota la raó d´exigir saber on han anat aparar aquests diners, recuperar-los i destinarlos al seus beneficiaris.

Reportatges