Aquest diumenge, l’exterior de la Cooperativa Agrícola de Cambrils va acollir la tradicional Festa de l’Oli Nou, que s’emmarcava dins les Jornades Gastronòmiques de l’Oli d’Oliva verge extra. La cita, com cada any, va comptar amb una molt bona acollida. Des de la Cooperativa Agrícola de Cambrils asseguren que la trobada va ser un èxit rotund que va aplegar a centenars de persones a les seves instal·lacions. Es van servir fins a 1.700 esmorzars consistents en pa torrat, llonganissa, fruita i l’oli nou verge extra Mestral de la nova collita 2015, superant les xifres de rècord que s’havien assolit en l’any anterior.
Actuacions geganteres, el Blal de Bastons de Cambrils i els Amics de la Sardana van amenitzar l'acte. Els assistents també van poder adquirir els productes de l’Agrobotiga i, sobretot, les garrafes amb l’oli nou.
Les jornades s’havien iniciat el dia anterior amb el taller familiar ‘L’oli en un llum’, al Museu Agrícola de Cambrils, que va servir per aprendre el procés que segueix una oliva fins que es transforma en oli, així com les propietats terapèutiques de l’oli d’oliva. Aquesta activitat també va comptar amb una molt bona acollida per part de tots els assistents.
Properes activitats
El 7 de novembre, l’activitat programada es desenvoluparà entre oliveres a través d’un recorregut a peu per poder viure en primera persona tot el camí que fa una oliva fins a convertir-se en oli. L’activitat s’iniciarà a les 4 de la tarda i finalitzarà al voltant de dos quarts 6 de la tarda.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics