Dilluns, 20 de Maig de 2024

L'Ajuntament de Falset demanarà a Foment la titularitat del tram de la N-420

El ple municipal del passat divendres també va aprovar la retirada del nomenament d'alcalde perpetu i honorífic a Francisco Franco

04 de Juliol de 2016, per Redacció
  • Carretera N-420, al seu pas per Falset

    Cedida

El ple de l'Ajuntament de Falset va ratificar aquest divendres l'acord per sol·licitar al Ministeri de Foment la transferència de la titularitat de la N-420 al seu pas per la població. Tot i que el traspàs no implica transferències econòmiques a favor del consistori, aquest demanarà a Foment la petició d'un conveni per compensar l'acceptació, que permetrà, segons l'alcalde Jaume Domènech, "dur a terme millores molt necessàries a la via, una de les més importants de Falset".

El conveni, que se signaria el mateix dia del traspàs de la titularitat, preveu el lliurament de faroles led per il·luminar el tram urbà cedit, la il·luminació de les dues rotondes d'accés al municipi per part de Foment, la construcció d'una vorera a la part dreta de la carretera en direcció a Móra des de la benzinera i fins l'encreuament amb la carretera de Bellmunt, la col·locació d'elements reductors de la velocitat a l'entrada a la població des de Móra, i la negociació amb Gas Natural per arranjar el paviment d'un tram de la carretera, malmès durant les obres de canalització del gas. Jaume Domènech apunta que "es tracta d'actuacions que suposen un pas endavant en la seguretat dels vianants i conductors, més enllà que en termes estètics també es produeixin millores".

Retirada del nomenament d'alcalde perpetu i honorífic a Francisco Franco

A banda d'aquest acord, el ple de l'Ajuntament va procedir també a la retirada del nomenament d'alcalde perpetu i honorífic a Francisco Franco, nomenament que datava de l'any 1964. La distinció de Franco com a alcalde perpetu i honorífic, vigent encara en alguns municipis, està sent revocada per molts ajuntaments. En el cas de Falset, el consistori va indagar en la documentació municipal per saber si la distinció a Franco havia estat atorgada pel municipi, a fi de retirar-la si es donava el cas, com així ha estat.

També es va aprovar una moció que insta a l'Ajuntament de Falset a pagar l'IVA i l'IRPF a l'Agència Estatal Tributària (AEAT) a través de l'Agència Tributària Catalana.

Altres acords

El divendres també es va acordar l'arrendament d'una part d'una finca propietat de l'Ajuntament, situada a l'avinguda Generalitat, per destinar-la a pistes de pàdel. El consistori ha aprovat un plec de condicions que ha de regir el procediment d'adjudicació en base al qual els possibles licitadors puguin presentar les seves ofertes.

També es va aprovar la Junta Municipal de Cadastre Immobiliari Urbà i Rústic de Falset, així com el nomenament dels vocals en aquesta junta. Per últim, es van acceptar les actualitzacions dutes a terme en el 'Plan de Actuación Municipal en Emergencia Nuclear (ECD)'.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges