Dimecres, 24 de Juliol de 2024

El Reus Deportiu Virginias i el Noia Freixenet empaten en un partit vibrant

05 de Febrer de 2023, per Jordi Benavent Bodro
  •

El Reus-Noia ha estat el partit més destacat d'aquesta 17a jornada de la Parlem OK Lliga, el tercer i quart classificat empatats a punts. Un partit entre els dos equips són sempre sinònims d'espectacle i de partits intensos. En la memòria dels de Sant Sadurní encara hi ha el partit de la primera volta jugat a l'Ateneu Agrícola on es van imposar els reusencs per 3 gols a 4, amb polèmica final. A més, aquest diumenge els visitants han arribat a Reus amb la baixa de Xavi Costa, sancionat amb 4 partits a la darrera jornada. El resultat ha estat d’empat a 4 gols.

Com no podia ser d’una altra manera, el partit ha començat amb els dos conjunts abocats a l'atac. Només s'han necessitat 20 segons per veure el primer gol, quan Jordi Bargalló ha sorprès amb un xut de lluny que ha superat Càndid Ballart.

Amb l'avantatge visitant, el Reus Deportiu ha buscat posicionar-se millor a la pista, mentre que el Noia, més intens, buscava ampliar la diferència. Fruit d'aquesta empenta del Noia, el veterà Jordi Bargalló ha vist la primera targeta blava del partit, al minut 7, en donar un cop de colze a la cara de “Checco” Compagno que iniciava un contracop. La falta directa posterior ha servit perquè Marc Julià tornés la igualtat al marcador amb l'1 a 1.

Les oportunitats s’han reproduït a les dues porteries i la tensió era palpable  a la “Bombonera reusenca”. La lluita per la possessió ha fet que els àrbitres del partit haguessin de filar molt prim si no volien que el partit els marxés de les mans. A 10 minuts per arribar a la mitja partit, Jordi Bargalló ha rebut una falta dins de l’àrea del Reus. El penal l’ha transformat Eloi Mitjans i ha significat l'1 a 2, a favor del Noia.

La intensitat del partit ha agafat un altre ritme i sobre la pista s'ha vist un hoquei de gran qualitat, amb jugades més elaborades. Al minut 19, “Checco” Compagno ha fet una gran jugada individual per darrere de la porteria defensada per Blai Roca, que ha deixat en safata la bola a David Gelmà que només ha hagut d'acompanyar-la per fer l’empat a 2 gols.

Els minuts han anat passant i arribaven ocasions clares per trencar aquesta igualada al marcador, però al descans s’ha arribat amb l’empat a 2 gols.

La segona part ha començat amb el Reus Deportiu més abocat sobre la porteria del Noia, que en la represa no ha sortit amb tanta força davant el joc col·lectiu dels reusencs. Fruit de l’efectivitat del joc d'equip, “Checco” Compagno ha fet el 3 a 2 i ha posat per davant del marcador a un Reus Deportiu que ha començat a agradar-se. En una jugada aïllada de Jordi Bargalló, la bola ha acabat tocant als peus d'un defensor reusenc i els àrbitres han assenyalat penal. Aquesta vegada, però, Càndid Ballart ha encertat i ha pogut desviar el llançament d'Eloi Mitjans.

Al minut 31, una gran combinació al primer toc entre Marc Julià, David Gelmà i “Checco” Compagno ha servit perquè l'italià finalitzés la jugada dins de l'àrea del Noia i fes el quart gol per als reusencs. El resultat de 4-2 ha donat tranquil·litat als jugadors de Jordi Garcia. Aquest gol ha deixat els visitants molt tocats que, a diferència de la primera meitat, en aquest segon temps, no aprofitaven les ocasions que tenien. Ha estat en aquests moments baixos dels de Sant Sadurní quan ha sorgit la figura d'un Kylian Gil que s'ha posat l'equip a l'esquena. A 11 minuts per acabar el partit, en una jugada aïllada, Gil ha tornat l'emoció amb el 4 a 3 al marcador.

Pocs després, Sergi Aragonès ha desaprofitat un penal que li havien fet. Amb un marcador tan ajustat, els nervis han aparegut a mesura que s'apropava el final del partit. Una possible agressió de Jordi Bargalló, que li ha donat un cop d'estic a Compagno i que els àrbitres han assenyalat falta, ha creat una picabaralla entre jugadors que ha tret del partit als reusencs. Gairebé en la següent jugada, el mateix Bargalló ha provocat un penal que ha servit perquè el veterà jugador tanqués el partit amb l'empat a 4.

Amb aquest marcador, Noia i Reus Deportiu continuen empatats a la classificació, ara amb 36 punts, juntament amb el Calafell. Aquesta setmana serà intensa per al Reus, ja que ha de jugar la segona jornada de Lliga europea a Barcelos (Portugal), el dijous a les 9 del vespre, i el diumenge vinent visitarà la pista del Vilafranca, a les 4 de la tarda.

Fitxa del partit:

Reus Deportiu Virginias: Càndid Ballart, Joan Salvat, Sergi Aragonès, Marc Julià i ‘Checco’ Compagno.

CE Noia Freixenet: Blai Roca, Aleix Esteller, Toni Salvador, Jordi Bargalló i Eloi Mitjans.

Àrbitres: Sergi Mayor i David Cantos.

GOLS: (‘1) 0-1 Jordi Bargalló; (‘7) 1-1 Marc Julià (f.d.); (’15) 1-2 Eloi Mitjans (p.); (19’) 2-2 David Gelmà; (’29) 3-2 “Checco” Compagno; (’31) 4-2 “Checco” Compagno; (’39) 4-3 Kylian Gil i (’46) 4-4 Jordi Bargalló.