Dijous, 04 de Març de 2021

Interessos creats

24 de Maig de 2013, per Arga Sentís

Quan va sortir a la llum el 'cas Inipro',  escampant dubtes sobre l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona,  vaig quedar sorpresa.  No quedava clar què significava que dos dels partits de l'oposició -CiU i PP- es dediquessin a posar en dubte la gestió però, sobretot, una institució com l'IMSST, quan en realitat semblava que volien posar en dubte un partit: el PSC.  

El que no es va arribar a posar sobre la taula era el dubte raonable de a qui servia l'empresa i quins criteris seguia a l’hora de contractar el seu personal. Des d'ICV-EUiA ens vam aturar a analitzar la situació. No semblava normal que CiU i PP s’escandalitzessin tant per allargar un contracte de forma irregular, que no il·legal. Un cas que, malauradament, no és excepcional: sense anar més lluny, en l'informe famós hi havia dues empreses més en la mateixa situació que Inipro.  No cal dir que no estem d'acord amb aquest 'modus operandi', la contractació pública ha de ser sempre transparent, ha de seguir uns criteris clars i ha de tenir uns objectius concrets i avaluables. I a més hauria de tenir clàusules socials, hauria de posar en valor els recursos existents en la pròpia ciutat enfortint el teixit socioeconòmic... i s’hauria de pagar puntualment! Però, permeteu-me fer un incís, va ser si més no curiós que en el mateix ple en què es donava compte de la contractació d'una administrativa per al grup municipal de CiU amb un informe tècnic desfavorable (precisament perquè se saltava el procediment) s’iniciés una campanya que posava en entredit una institució imprescindible i més en aquests moments, com és l'Institut Municipal de Serveis Socials.

S'han posat en dubte massa coses i s'han deixat d'altres sense explicar. No s'ha n’ha parlat de la veritable intenció de tot plegat, i això a casa meva se'n diu fer trampes. El que avui plantegen algunes persones pels passadissos (davant dels mitjans no diuen el mateix) és greu, però qui té proves reals més enllà de la sospita? És sobre els informes del  treball desenvolupat que s’ha de valorar l'ús dels diners públics, és a partir d'aquí que demanarem que s'assumeixin responsabilitats si encara no estan assumides. 

És important que l'equip de l'IMSST, més de cent treballadors al servei de la ciutat, recuperin la confiança. I els rumors interessats sobre el nom del nou gerent no ajuden gens. Cal reconstruir l'IMSST i cal fer-ho en positiu, donant resposta a la ciutadania, proposant solucions reals més enllà de batalletes administratives on mai no s’explica tota la veritat.  A Tarragona hi ha massa persones que pateixen pobresa, massa famílies a punt de ser desnonades o que no poden cobrir les necessitats bàsiques dels seus fills i de les seves filles. Les polítiques socials han de ser una prioritat i això és una responsabilitat del govern, però també de l’oposició. No podem convertir els serveis socials en excusa per a picabaralles partidistes. 

A Tarragona cal canviar-ho tot, cal canviar la manera de fer d'un Ajuntament ofegat pels deutes i per una gestió manifestament millorable i entestat en polítiques d’aparador. Cal posar les persones al centre de la política. En el cas de l'IMSST hi ha moltes coses que s’han de rectificar,  però també n’hi ha moltes altres que s’han de posar en valor i que poden  transferir coneixement a altres àrees municipals. Ens mereixem propostes que ofereixin oportunitats reals a les persones que viuen sense jugar partides d'escacs contínues, tripijocs que no serveixen per a res que no siguin els interessos creats.

Arga Sentís és portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA a Tarragona.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics