Dimecres, 03 de Març de 2021

Des de l'agrupació de Reus d'ICV

30 de Setembre de 2015, per Quim Besora

No volia fer cap intervenció escrita, però una versió deformada en el que vaig dir, de forma reiterada, al periodista de Reus Digital, i en la dimensió informativa que aquest mitjà li ha donat, m’obliguen a puntualitzar fets. I ho faig després de lamentar contrariar els que confonen desitjos amb realitats: ho sento pels que de fa anys volen la desaparició d’ICV. Encara ens trobem a la meitat d’un cicle electoral d’on pot sortir o bé un període negre d’agressió i violència contra Catalunya o bé una etapa d’acord que culmini amb la realització d’un Referèndum (seguint per cert la seqüència d’esdeveniments viscuts a Escòcia i al Quebec: majoria absoluta de la força independentista i convocatòria posterior d’un referèndum). Ja sabem que els resultats no han estat favorables per Catalunya si que es pot, però als enterramorts cal exigir-los paciència, no sigui que acabin fent el ridícul donant absoltes a un col·lectiu que està viu i, a més, pot tenir la clau del futur a partir del mes de gener.

Anem a la puntualització  Jo vaig dir que ICV ha deixat el local a Reus per problemes econòmics: la qual cosa, d’altre banda, d’alguna manera ens honora. També li vaig dir dos cops seguits que no sorgiria a Reus fins després de fetes les eleccions generals, i que seria l'executiva intercomarcal qui pilotaria l’assemblea de militants, no que aquesta intercomarcal assumís la direcció local, ja que com li vaig dir al periodista l’Agrupació de Reus d’ICV no s’ha dissolt, altra cosa és que jo ja no seré la persona que ha de liderar aquesta nova etapa. Per cert, aquest dijous 1 d’octubre ens reunim un grup de militants per preparar una anàlisi dels resultat del 27-S a Reus.

No cal dir que en això coincideixo amb la direcció nacional d’ICV, i que treballo de comú acord amb Núria Buenaventura, responsable d’organització nacional. Altre cosa és el que hagin pogut fer militants del partit -ja sabem que el vot és secret , de la mateixa manera que sabem que la situació és molt complexa- per cert coincidint amb les declaracions de Rabell... Però que jo sàpiga a Reus no s’han produït declaracions públiques de militants de l’agrupació.

Pel que fa al paper de l’Agrupació de Reus en aquesta darrera campanya electoral, tot és opinable. El que si que és cert és que hem mantingut una actitud discreta, que potser ha estat un error; però aquesta actitud responia a una valoració que després dels resultats a les municipals potser era el que més beneficiava la coalició a Reus. Però que jo sàpiga, no hem fet res que pogués perjudicar el nostre desig de veure l’Hortènsia Grau entrant al Parlament.

Per acabar. L’articulista finalitza amb unes preguntes sobre el que hauria pogut passar si a les darreres municipals s’hagués assolit un acord ICV- EUiA amb Podem. Però no fa la pregunta principal, ja que desenfoca mirant només a la CUP. La pregunta principal és: Tindria ara Ciutadans una autopista oberta al govern del Reino de España si a Reus i a molts municipis mitjans com el nostre haguéssim apostat per una confluència, com es va fer a Barcelona?

De moment tot fa preveure un govern a Madrid agressiu i violent amb Catalunya -aquest 15 d’octubre, en complir-se el 75è aniversari de l’assassinat de Lluís Companys- tenim un primer tast amb la utilització de la justícia contra el president Mas, que a tots els demòcrates ens ofèn i ens agredeix. Jo mantinc l’esperança que no es produirà un govern amb la participació de Ciutadans, sigui en la forma de coalició amb el PP o sigui en la formula de la gran coalició PSOE– Ciutadans, on aquests, ciutadans, substituiria el PP; jo mantinc l’esperança de que pugui sorgir un govern que permeti la convocatòria d’un referèndum a Catalunya i una sortida negociada a la situació que ha sorgit d’aquestes eleccions del 27S. I que aquesta esperança la pugui ajudar a mantenir, malgrat les evidents adversitats, ICV. També a Reus.

Quim Besora és coordinador de l’Agrupació de Reus d’ICV

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Felix, Quim i Francesc  02 d'Octubre de 2015

Tonet, paciència

Ja fa anys que hi ha gent que vol, totes totes, que ICV desaparegui... I semre que veuen una excletxa, s'aboquen. Però costa que la realitat els hi doni la raó. Després de constituida la mesa del Parlament, de la formació de nou govern de la Generalitat - o d'eleccions anticipades, ves a saber - arribarà el 20 de desembre: llavors tindrem dades en finalitzar el cicle electoral, llavors Sr. Tonet en parlem.

Tonet  01 d'Octubre de 2015

Més morts que vius

Digui el que digui el senyor Besora ICV està más pá llá que pa qui. RIP