Dijous, 22 d'Abril de 2021

Dormir no ha de fer perdre la son

15 de Juny de 2020, per Xavier Guarque

Les notícies se succeeixen, i és sabut que la darrera acapara l'atenció d'aquella que fins llavors era la de màxim interès. Però el xoc que ha representat la pandèmia que ens ha trasbalsat la vida, en tots els sentits, no ens ha de desactivar diverses alertes permanents que abans ja teníem.

I, en aquest sentit, el primer que em ve al cap són les urgents mesures per apaivagar l'imminent canvi climàtic que, per descomptat, seguirà estant ben present en les meves reflexions.

Però ara vull incidir en què, des de fa gairebé tres anys, el nostre govern electe i la mateixa presidenta del Parlament, està o entre retxes o a l'exili, com a representants d'unes idees i per haver tingut la dignitat de defensar-les, sempre actuant d'acord amb el que havien estat votats en unes eleccions lliures, legítimes i legals, tant pel que fa a noms, com a partits polítics i als seus programes electorals.

Per si això ja no fos prou inexplicable, encara s'ha d'afegir a aquesta trista situació els líders de les entitats socials que durant la darrera dècada han organitzat i conduït les més massives i multitudinàries manifestacions, sempre de manera cívica i pacífica. Això sí, reivindicant una identitat que una bona meitat de la ciutadania de Catalunya la sent com a seva, encara que estigui circumstancialment entre altres possibles motius emocionals.

No es poden oblidar, tampoc, els molts denunciats i encausats pels mateixos motius, i una inhabilitació pendent de l'actual president del Govern per haver-se negat a retirar del balcó de la Generalitat una pancarta demanant la llibertat dels presos polítics i per no despenjar un llaç groc.

O sigui, que el dormir no ens faci perdre la son. El fet de superar l'actual entrebanc, que hauria de servir per replantejar-nos l'escala de valors, personalment i en conjunt, no ens ha d'entendrir tant com per no recordar altres temes a solucionar que, situats en el seu context, segur que també ens afecten prou, si més no, pel volum de gent involucrada.

Tanmateix, s'ha d'estar molt alerta perquè les mesures especials per la gestió centralitzadora d'aquest imprevist, prioritari en el moment, no siguin aprofitades per allargar o perpetuar l'efecte.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

José Antonio  18 de Juny de 2020

Como parece que no tiene Ud.

Como parece que no tiene Ud. muy claros los conceptos me va a permitir una precisión: las personas condenadas por el Tribunal Supremo no lo han sido, como Ud. pretende, por "defender unas ideas" sino por haberse levantado contra el Estado, que somos todos, por haber vulnerado las leyes democráticas que nos hemos dado y desobedecer las sentencias de los tribunales. ¡ Basta de infundios!

abeto  15 de Juny de 2020

presos políticos

Ni son presos políticos, ni se les ha juzgado por sus ideas . Y en los edificios públicos ,que deben de ser NEUTRALES, no pueden aparecer símbolos o trapos partidistas (parece fácil de entender, pero parece que no). A mi en BUP la física me costaba un poco, pero no entiendo que alguien que haya podido conectarse a internet no entienda todo esto. Y muy bien por la introducción con el cambio climático, ¿lo dice porque han echado a nissan y apunto de echar a seat? ¿lo dice por empapelar de plásticos todo lo que no se pueda defender en cataluña? ¿lo dice por el 3% que mas bien es el 4%? ¿cuanto es un 3% en árboles o forestales? ¿lo dice por todo el dinero tirado a la basura del "pruces" que se podía haber utilizado para plantar lo que más rabia le dé? No tienen vergüenza.