Diumenge, 21 d'Abril de 2024

Temps de vacances

02 d'Agost de 2019, per Xavier Guarque

A l'estiu tot sembla que es ralentitza o perd urgència. La calor i la xafogor tampoc no donen massa ànims per accelerar projectes. El que no s'ha acabat malament rai, i pel que encara s'ha de començar sobren excuses per deixar-ho pendent per després de "vacances". Si no és decisiu, hi tindrà molt a veure fins on arriba el sentit de responsabilitat personal de cadascú per tal de deixar-ho tot enllestit abans de "marxar".

En l'aspecte polític ens resistim a "descansar", per les ganes que tots tenim que se solucionin els entrebancs que no deixen veure gens clar l'esdevenir, tot i l'esgotament que, en aquest sentit, portem a les espatlles. Al final, sempre pensem en els nostres representants electes, que, en aquest ambient general, resten en presó, preventiva, tot i haver-se acabat el judici per haver tingut la decència d'intentar acomplir amb el mandat de les urnes. Després del que hem vist, crec que queda per respondre una pregunta: per què es fan eleccions? Només per veure fins on arriben determinats partits, o bé per determinar quin mereix la confiança per governar? Perquè si depèn de qui obté la majoria parlamentària s'han de produir aquestes conseqüències...

L'estiu és temps de vacances, i darrere queda la crisi econòmica, diuen que acabada, malgrat el panorama, que no deixa bones perspectives per a les generacions en edat "productiva", entre les quals, qui pot treballar, arriba justet al final de mes, sense massa luxes. Això que ens diuen que ja hem deixat enrere no ha estat un malson, sinó que ha quedat incorporat a la realitat que ens toca viure.

Som en temps de vacances, però tot està empantanegat. Uns pressupostos estatals sense aprovar, que també afecten, és clar, els catalans, o, tal com succeeix en aquest moment, una investidura de president de govern, que no se sap si és que el candidat no suporta aquells que li podrien donar suport, o si vol un suport de coalició, per l'esquerra, o d'abstenció, per la dreta.

Molta tela a tallar, i a ningú no sembla importar-li massa allò que els ciutadans -aquests sí que van complir amb el seu deure- van dir a les urnes. Ni a qui va quedar encarregat de formar govern, ni qui realment hauria de procurar que s'acompleixi l'encàrrec. Aquesta persona en qüestió no varia el protocol i no tarda en aparèixer a les revistes exhibint les seves vacances als seus incondicionals, però és que l'altre no es veu per on pugui fer canviar massa la situació al setembre. No vull ofendre, ni faltar, però és que tot té uns límits i potser ha arribat l'hora que a cada cosa li posem el seu nom.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ganzet  06 d'Agost de 2019

I

es posible, parla de realitats i no de somnis, alguna vegada?

vacaciones  02 d'Agost de 2019

realentizar

El chiste independentista comenzó por allá el 2012 (algún iluminado lo hizo décadas atrás y algunos con pistolas) . En agosto del 2019 pide usted a lo que queda del rebaño paciencia estival mientras Arturo Más pide dinero veraneando en un yate y el traidor de Puigdemont pide a los suyos mediante cenas en bélgica por 250 euros que no les "abandonen" (y le sigan pagando la estancia) . No sé si se da cuenta usted cuando sale a la calle que cada vez está mas aislado de la realidad. Cuando escriba usted de Madrid recuerde que la inmensa mayoría de leyes que nos afectan a los ciudadanos ha sido aprobado por el gobierno de turno catalán o vasco, o ambos. Es más, seguirá siendo así mientras usted aplaude con las orejas engañado por completo ¿porque no se toma unas vacaciones ud. y empieza a ser crítico con su propio movimiento?