Dissabte, 08 de Maig de 2021

Parla.cat, una manera amena d’aprendre català des de casa

12 de Febrer de 2013, per Xavier Abelló

El Parla.cat (www.parla.cat) és un entorn virtual d’aprenentatge d’accés lliure per aprendre a comunicar-se oralment i per escrit en llengua catalana. Aquest recurs és d’accés totalment gratuït (només cal registrar-s’hi) i després de fer la prova de col·locació en línia es pot iniciar ja el procés d’aprenentatge de la llengua catalana per mitjà de materials i activitats de primera qualitat pel que fa a la metodologia i la didàctica de l’ensenyament de llengües.

Ara bé, el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura ofereix la possibilitat d’inscriure’s a la versió semipresencial i tutoritzada dels cursos del Parla.cat, que es diferencia de la modalitat lliure perquè proporciona guiatge i assessorament a les persones que no estan habituades a l’autoaprenentatge de llengües en aquests contextos.

En concret, en la modalitat tutoritzada l’alumne s’incorpora a una aula virtual en què hi ha altres alumnes amb qui pot relacionar-se per fer activitats cooperatives de producció de textos orals i escrits per mitjà de fòrums, wikis, correu electrònic i altres eines de comunicació digital. A més, l’alumnat de la modalitat tutoritzada disposa d’un calendari de treball facilitat pel servei de tutoria per ajudar-lo a planificar-se la feina i, sobretot, d’un sistema d’avaluació que reflecteix en tot moment els progressos aconseguits.

Potser algunes persones seran reticents d’entrada a escollir aquesta modalitat per les suposades dificultats tècniques que poden tenir per habituar-s’hi, però l’experiència al CNL ens demostra que tots els alumnes inscrits fins al moment s’hi han adaptat ràpidament gràcies a les sessions de presentació que el CNL els ofereix, l’ajuda sempre present del servei de tutoria i els tutorials que l’entorn els posa a disposició.

És per això que animo tothom que hi estigui mínimament interessat a provar aquesta modalitat de cursos de llengua catalana. Estic convençut que aquesta experiència us proporcionarà l’oportunitat d’aprendre català d’una manera que us permetrà millorar i usar plenament la llengua del país.

Els tutors i les tutores del Parla.cat us hi esperem.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics