Diumenge, 07 de Març de 2021

Per quan una revolta general?

19 de Juny de 2013, per Xavier Guarque

Tan difícil és actuar contra el frau fiscal d'uns quants espavilats, per dir-ho simpàticament, que hem de permetre haver de pagar quasi bé 2.000 euros de més cadascú dels contribuents a l'Estat? Jo no entenc com encara no hi ha hagut una revolta general! Segons 'Nueva Tribuna', cada espanyol ha de pagar a Hisenda uns 1.910 euros de més per a compensar els impostos que alguns contribuents deixen de tributar pel frau i l'evasió fiscal. Aquest sobrecost que representa per a la gran majoria aquesta pràctica d'uns quants no inclou els impostos eludits i les argúcies legals de les multinacionals per no tributar pels beneficis obtinguts a Espanya.

Tot plegat, representa una pèrdua total en els ingressos propera al bilió d'euros en tot Europa, però és que només a Espanya ronda els 90.000 milions d'euros anuals. L'economia submergida a Espanya representa l'equivalent al 23,3% del PIB, el doble de la mitjana dels quinze primers països de la UE. Sense cap mena de dubte que aquest tema és el que hauria de preocupar més i on s'haurien d'esmerçar més esforços per regular-lo. Potser suturant aquesta sangria obriria finestres o camins per arreglar la majoria dels problemes, recuperar la confiança de l'exterior, evitar més tancament d'empreses, baixar la taxa d'atur i, així, frenar la caiguda del consum. 

El més senzill i segur és actuar contra les capes mitjanes i baixes. És a dir, on no hi ha cap possibilitat d'amagar o dissimular res. On corre el diner "negre" a cabassos dels amics ja costa més i fa peresa entrar-hi a preguntar si tot el declarat és realment el que ha entrat. O fer treballar fins els 67, 68, o fins els 70 anys... O anar apujant l'IVA i l'IRPF...

O fer creure que amb reformes laborals que faciliten ERE's i abarateixen els acomiadaments hi ha la solució per parar l'atur quan el que produeix és cada any menys index perquè, senzillament, cada any van quedant menys persones amb un treball. O retallant fins un 50% en I+D (Innovació i Desenvolupament), o fins deixar sota mínims la Sanitat i l'Educació, o "convidant" els nostres llicenciats a sortir d'Espanya per buscar un lloc digne per treballar.

O demanant un rescat bancari a la UE. per mantenir-se sense tancar escàndols com, per exemple, Bankia... Un rescat que a l'estar avalat per l'Estat -malgrat que ens vulgui vendre que és una altra cosa- en som responsables tots i cadascun dels residents i contribuents a l'Estat, i que haurem de tornar, més els corresponents interessos, mitjançant més impostos i retallades. No sé on he llegit que no és el mateix dir "Estem en bones mans" que "En bones mans estem!"... I és la bona veritat!

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (4)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Flavià apolític  23 de Juliol de 2013

Per quan una revolta...

Ja vindrà. No us espanteu
tots aquests que passeu gana;
no serà el premi en el cel:
serà aquí, en la terra plana.
Amb el crit , el plor i el clam
fareu vostre el dret de viure;
els que avui us donen fam
deixaran el pas ben lliure.
Però això no vindrà sol;
què pitjor que passar gana?,
i haurà aquell que vol i dol:
no en feu cas, la via es sana.

joca  28 de Juny de 2013

deure

Pels catalans és un deure intentar no pagar:
a) perquè una part important no es un pagament sinó un robatori/confiscació
b) perquè a no pagar hi podem jugar tots i els catalans quan complim estem fent el passerell perquè els de més enllà de l'Ebre no paguin
c) perquè finalment si t'enganxen ja pagues el defraudat i un 100% més i quasi tots els que enganxen són catalans perquè aquí fan el triple d'inspeccions que més enllà de l'Ebre

Òbol  20 de Juny de 2013

Sí,Xavier....

.......sí, és molt complicat solucionar tot el que està passant. És evident que cap polític, sigui del partit que sigui, i posarà ordre, ans el contrari. Només la ciutadanía ho podría fer si tota ella, en el seu conjunt, s´ho proposés.Si tot el país digués prou i engegués una vaga general indefinida el govern no aguantaría més d´una setmana i per força caldría que dimitís. Es tendría que formar un nou govern amb gent nova, evidentment, per restaurar tot aquest desgavell. Naturalment tot això és una utopía perquè mai s´aconseguirà que tothom es posi d´acord amb res, el que fa que continuarem anant a pitjor encara molts anys....... i tant de bò que m´equivoqui.

Ramon de Reus  20 de Juny de 2013

¿revolta general?

Tota revolta general requereix vessament de sang. Nomes cal llegir la historia de la humanitat dels darrers dos segles. De fins a quin punt la societat d’avui d’aquest país (Espanya o Catalunya, a mi m’és indiferent) està disposada a afrontar aquesta realitat en dependran molt el successos del propers mesos. Però caldria que no oblidéssim qui te el monopoli de la força i a l’any 2013, els procediments i mitjans de coacció i repressio està sota el mateix control, independentment del color dels uniformes que portin o de la territorialitat del govern que les mana. Per això em sobta el titular del seu article que sembla una vindicació de la Revolta General. Es com una crida al suïcidi col•lectiu dels pocs que, d’alguna manera, volem caviar la societat. Es temps de revolta, evidentment, però de revolta intel•ligent, incansable, pacifica i continuada. Cada un de nosaltres pot esser un petit revolucionari sense tenir que arribar a la categoria de màrtir. La historia d’Espanya i de Catalunya, n’està massa plena de sang, patiment i violència i potser caldria evitar viure de nou aquesta experiència.