L’essència de l’antiga esparteria Gallisà de Reus es reformula, i ho fa en format de restaurant. I és que en els pròxims dies, obrirà a la plaça del Mercadal la nova proposta d’oci i cuina del restaurant Cal Gallisà. L’emprenedor reusenc Sergi Llambrich, fins ara vinculat professionalment a l’empresa De Muller i responsable dels 'vermuts electrònics' organitzats periòdicament a la capital del Baix Camp, és al capdavant d’aquest nou projecte.
Tapes i pintxos
Tindrà, com a principal reclam culinari, un bon assortiment de tapes i pintxos “de qualitat”. L’oferta gastronòmica contemplarà, també, una àmplia varietat de plats de cuina mediterrània i de fusió. “Volia arriscar-me amb una nova aventura emprenedora i l’establiment em va trobar. Hi havia l’opció d’habilitar l’espai que va ser el refugi antiaeri i, com a reusenc, vaig creure que seria una bona proposta. Venim a sumar amb una oferta més de restauració a la ciutat”, diu el promotor.
La filosofia del negoci és recordar la trajectòria de l’antiga esparteria. Per això, de fet, n'han volgut conservar el seu nom. El negoci centenari va obrir pels volts del 1910, va ser malmès per una bomba en plena Guerra Civil i va reconstruir-se des dels fonaments. L'establiment va abaixar la persiana el 2010.
Per subratllar-ho, des del restaurant Cal Gallisà s’ha volgut treballar en una decoració concebuda a partir d'articles i objectes trobats al magatzem, tasca en la qual ha participat en l’àmbit artístic Jobacasén.
Decoració i distribució
Les parets del pis inferior estan decorades amb diversos cartells antics d’esdeveniments duta a terme a la ciutat i a la demarcació, originals de Publicitat Borrell. “En tenim de diferents, dels anys 60 i també de més recents”, diu l’emprenedor.
L’establiment compta, doncs, amb dos pisos (prop de 200 metres quadrats), en els quals es desplegarà tota l’activitat de restauració amb el menjador, la cuina i el celler. El pis inferior, on hi ha l’accés al refugi, serà disponible igualment per organitzar activitats culturals de petit format.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics