Dissabte, 16 de Novembre de 2024

La Guàrdia Urbana de Reus va mediar l'any passat en més de 200 casos de conflicte social

La Unitat de Mediació i Resolució de Conflictes del cos policial actua en situacions a les comunitats de veïns, conflictes al carrer i als centres educatius, entre altres

19 de Juny de 2017, per Redacció
  • Imatge d'arxiu d'una de les sessions de la unitat de la Guàrdia Urbana que media en conflictes

    Cedida

La Unitat de Mediació i Resolució de Conflictes (UMIRC) de la Guàrdia Urbana de Reus ha iniciat nous serveis preventius d’intervenció amb l’objectiu de treballar conjuntament amb la ciutadania per evitar o resoldre possibles situacions de conflicte comunitari, segons fonts municipals. Amb 10 anys de trajectòria, la unitat s’ha convertit en tot "un referent en l’àmbit de la mediació", han afegit.

211 casos gestionats l'any passat

Ara amplia la cartera de serveis amb el que s’anomenen pràctiques restauratives, accions "perquè els veïns es coneguin millor entre ells i puguin restaurar confiances malmeses". Les noves accions que s’han començat a implanta són els cercles de diàleg i les trobades restauratives passen per iniciatives com els 'cercles de diàleg', instrument d'interacció entre tots els membres d'una comunitat per millorar la comunicació, la interacció i el diàleg.

L’objectiu, segons s'ha exposat, és que la comunitat es conegui millor i pugui abordar de manera conjunta la resolució de situacions conflictives que poden sorgir. En els cercles hi participen totes les parts involucrades en un conflicte de manera pacifica i no confrontada. Una altra de les accions du per nom 'trobades restauratives', en què el conflicte ja ha sorgit i es requereix d'una intervenció per poder trobar solucions, quan la comunitat requereix d'una restauració en la convivència i el seu funcionament. A la trobada hi participen, a mes de les parts directament involucrades, tota la comunitat vinculada de forma indirecta (veïns, familiars, comunitat educativa, policies, institucions).

Fins al moment, la unitat ja ha realitzat diverses trobades restauratives amb resultats positius, segons s'ha explicat, en tant que "s’assoleixen els objectius de fomentar el diàleg, restaurar relacions i reduint la possibilitat de reincidència". "A més, es treballa amb tota la comunitat, afavorint el sentit de pertinença, amb el compromís personal de totes les persones implicades. S’aconsegueix així una valoració positiva i un alt grau de satisfacció per part de la comunitat", han manifestat des del consistori.

Durant el 2016, la unitat ha gestionat un total de 211 casos. Els àmbits de treball dels casos en els quals ha actuat se centren en les relacions entre comunitats de veïns, conflictes al carrer i convivència comunitària, amb 172 casos. 23 tenen a veure amb situacions familiars, 11 tenen amb conflictes escolars, i 5 amb grups de joves.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics