Diumenge, 24 de Novembre de 2024

La URV utilitza un nou mètode que determina els bacteris del raïm amb l’ADN

El nou mètode pot ajudar al sector vinícola a evitar pèrdues econòmiques

15 de Juny de 2016, per Redacció
  • El nou mètode permet identificar microorganismes del raïm amb l'ADN

    Cedida

El grup de recerca Biotecnologia Enològica, del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV (BIOTECNOL), coordinat per l'investigador Albert Mas, han aplicat, per primer cop, un nou mètode per detectar quins microorganismes es troben presents en el vi i el raïm a través de l'ADN, sota el nom de seqüenciació massiva. Amb aquest nou mètode l'anàlisi és més profund, ja que en una sola mostra s'obtenen una quantitat més gran d'organismes diferents.

La investigadora del grup, Carmen Portillo, ha analitzat la dinàmica dels llevats i bacteris en una fermentació espontània de la varietat garnatxa de la DOQ Priorat mitjançant aquest nou mètode. Amb el resultat han observat, entre d'altres, el predomini dels acètics i làctics fins al final de la fermentació, com també dels gèneres bacterians, Gluconobacter.

Aquest nou mètode ajudaria al sector vinícola per tal d'evitar pèrdues econòmiques i afectar la seva reputació. D'aquesta manera un celler pot conèixer els microorganismes que provoquen problemes durant l'elaboració del vi i preveure la situació per a futures collites. A causa del cost de les anàlisis i el requeriment de les habilitats específiques, els cellers no poden disposar d'aquestes anàlisis de forma constant, per això només poden contractar el servei en cas de percebre una anomalia.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics