Reus, bressol del vermut, repeteix des d’aquest dilluns, 2 de maig, com a seu oficial dels 2ns Premis Vinari dels vermuts catalans, certamen en el qual es tasten i s’avaluen els vins aromatitzats amb herbes elaborats a diversos punts de Catalunya. Enguany, en aquesta segona edició, hi participen més d’una cinquantena de vermuts diferents, el que suposa un increment de prop del 20% respecte a l’any passat. Les sessions de tast s'inicien aquest dilluns al Centre d'Art Cal Massó.
Les fórmules tradicionals mantingudes durant generacions i les últimes novetats del mercat seran avaluades per un jurat professional format per sommeliers (com Enric Català, Xavi Bassa o Eduard Borull, responsable del bar que el 2015 va guanyar el Premi al millor vermut musical), professionals de la distribució com Lluís Manel Barba, responsable d’Entrevins; Pep Escudero, professor de l’Escola Espiells o Manel Marqués, creador del Vermouth Club i gran coneixedor del producte.
També hi haurà representants del món de la cocteleria, on el vermut n’és un ingredient habitual, com Josep Maria Gotarda, propietari de l'Ideal Coctail Bar Barcelona i president del Club del Bàrman; Juanjo Martínez, bàrman de Caribbean Club Barcelona i José Antonio Gotarda, el bàrman de Luz de Gas de Barcelona. El panell de tast el completaran alguns periodistes especialitzats en el món vitivinícola i vermuter com Ruth Troyano, Leandre Romeu, Mar Galván i Manel Guirado.
Aquest jurat, distribuït en diverses taules de tast, avaluarà a cegues cadascun dels vermuts que competeixen al concurs i en qualificaran diversos aspectes vinculats amb l'aspecte visual i olfactiu, la impressió en boca i la impressió general de qualitat. Els guanyadors de les tres categories del concurs (vermuts blancs o daurats; vermuts vermells; i vermuts reserva) es donaran a conèixer dilluns 9 de maig a les 12 del migdia, en un acte que es realitzarà al restaurant Vermuts Rofes i que presentarà l’humorista Toni Albà.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics