Dimecres, 20 de Novembre de 2024

'Vins amb DO Mercats de Reus', un projecte per a unir elaboradors, clients i mercat

La periodista Ruth Troyano conversarà amb productors locals de vi

18 d'Octubre de 2023, per Reusdigital.cat
  • La inscripció prèvia es pot fer al Celler El Magatzem del Mercat Central

    Aleix Pérez

'Vins amb DO Mercats de Reus' és una nova iniciativa del Mercat Central conjuntament amb el celler El Magatzem per posar en valor el vi del territori a partir d’un enfocament humà i paisatgístic. L'objectiu de la iniciativa és descobrir el vi des d'un punt de vista d’humanitat i naturalesa, amb una aproximació que no sigui tècnica perquè tothom la pugui captar. En un total de 3 sessions, cada tast es planteja com una conversa tranquil·la amb els elaboradors de vi per conèixer la seva filosofia de vida, la manera d’interpretar un tros de terra, una varietat o d’assumir un clima.

El regidor de Promoció Econòmica i Coneixement, Josep Baiges, ha assegurat que "amb aquesta activitat el Mercat Central busca aportar valor afegit a la cultura del vi, fent-ne pedagogia entre els seus clients i contribuint a apuntalar la cultura del vi". A més, ha recordat que els reusencs i les reusenques "hem de ser els primers a creure'ns els vins del territori". Les sessions presenten tres de les sis denominacions d'origen que hi ha al territori: la DOQ Priorat, la DO Tarragona i la DO Conca de Barberà. Els tastos seran presentats per la periodista especialitzada en el món del vi, Ruth Troyano, la qual ha destacat que "volem que les persones puguin sentir-se partícips dels tastos", a més de ressaltar que "Reus és molt més que vermut i és una gran manera de dinamitzar el Mercat Central les tardes dels dijous". 

La primera sessió serà aquest 19 d'octubre a les 6 de la tarda, amb la DOQ Priorat com a protagonista. Es parlarà sobre un projecte emergent, relativament nou, d’una enòloga jove però amb molta experiència, Sandra Doix, qui elabora vins d’alta gamma a Poboleda. La segona trobada, el 16 de novembre a les 6 de la tarda, transportarà als assistents a Vila-seca, amb el projecte d’Eduard Morell, de Vinyes del Terrer. L'última sessió, l'1 de desembre a les 6 de la tarda, tornarà de nou a l’interior del Camp de Tarragona, però en aquest cas a la DO Conca de Barberà, amb el Celler Josep Foraster i vins de trepat que han estat fins i tot recomanats al New York Times.

Els tastos es faran a la parada del celler El Magatzem i cada dia comptaran amb la participació activa d’altres parades del mercat per acompanyar el vi amb producte fresc i elaborat. El nombre de places per cada tast és limitat i cal fer inscripció prèvia gratuïta al Magatzem. Els organitzadors han explicat que si l’acollida dels clients del mercat és bona, està previst fer-ne una segona edició durant el primer semestre de 2024.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics