Dijous, 11 de Juliol de 2024

Reusdigital.cat recomana...

Reusdigital.cat i la Fundació Privada Reddis us recomanen cada setmana un llibre d'un autor local

13 de Gener de 2017, per Jordi Siré
  •  

Títol: Found Footage i altres contes

Autors: Guanyador i finalistes del 19è Premi de narrativa curta per Internet Tinet

Editor: Cossetània dins la seva col·lecció Narratives

"-Ho preguntaré per última vegada. Per què collons el seu fill saluda a càmera?". No és qüestió de fer espòilers, així que qui vulgui saber el final de la història que comença plantejant una pregunta oberta a tantes interpretacions s'haurà de llegir la història construïda a tall de puzle de poques peces pel reusenc Guillem Latorre Toral. Nascut l'any 1985, aquest llicenciat en periodisme per la URV, col·laborador del Canal Súper 3 i responsable de la productora audiovisual Hoi Poi Produccions va ser el guanyador del 19è Premi de narrativa curta per Internet Tinet (Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2015-2016).

El seu és un dels relats que integren el llibre 'Found Footage', que recull tant el treball del primer guardonat com els de la resta dels catorze finalistes. Entre ells, la també reusenca Romana Ribé Llenas, que adopta el gènere epistolar per comunicar sentiments i desenganys. Un tastet: "Al principi, quan vam començar a festejar, vaig estar contenta, perquè ja m'havia cansat d'anar el dimecres al descampat i trobar-me tots els nois de la comarca".

Combinant no només estils sinó impressions, els relats sintètics tenen l'avantatge de fer provocar reaccions més intenses perquè els efectes de la píndola literària estan més concentrats. Tant les històries heretades de les emocions clàssiques tallades a pedra des de temps immemorials com les nascudes en un món habituat a trontollar per culpa del terrorisme tenen el seu referent.

I el llibre acaba oferint qualitat inherent a un dels premis més veterans de la demarcació. El premi Tinet es convoca cada any en el marc dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona, a iniciativa de l'Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. Compta amb el patrocini de la Diputació de Tarragona i l'edita Cossetània edicions dins la seva col·lecció Narratives.

Aquest article rep la col·laboració de la Fundació Privada Reddis.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges