El centre tecnològic Eurecat de Reus ha desenvolupat una plataforma de seguretat alimentària per a la detecció de fraus en aliments propis del Camp de Tarragona i de l'àrea mediterrània, resultant de la recerca que ha implementat en el Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Nutrisalt, amb l'objectiu d'afrontar els reptes dels sectors agroalimentari i de la salut i donar resposta a la creixent demanda de productes alimentaris saludables, segurs i respectuosos amb el medi ambient.
La plataforma "ha generat una base de dades d'accés obert que recull metodologies i sistemes d'anàlisi per a la detecció de situacions de frau alimentari en més d'un centenar d'espècies vegetals i animals pròpies de la mediterrània", explica el director de l'Àrea de Biotecnologia d'Eurecat, Antoni Caimari.
La plataforma ha estat presentada per la investigadora de la Unitat de Ciències Òmiques d'Eurecat Nerea Abasolo, en el seminari 'Productes saludables, segurs i sostenibles: nous serveis innovadors per a la indústria agroalimentària i de la salut', que ha tingut lloc en format digital, per donar a conèixer les principals eines i serveis per a les empreses, resultants de la recerca implementada per Eurecat dins del PECT Nutrisalt.
En les seves paraules, "la seguretat alimentària representa un dels elements més importants de les polítiques de salut pública a nivell mundial, essent la traçabilitat i l'autenticitat factors clau per garantir la bona qualitat dels aliments i protegir els interessos dels consumidors".
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics