Divendres, 14 de Juny de 2024

Denúncia per la multa d'un agent de la Guàrdia Urbana de Reus

11 de Febrer de 2015, per Robert Gironès
  • Cruïlla entre el carrer de la Selva del Camp i del Doctor Robert

    Enrique Canovaca

El dia 24 de gener de 2015, a les 10 del matí, com quasi tots els dissabtes, amb tota la meva família (dona i dos fills), em dirigeixo a les piscines del Reus Deportiu, per tal de que el meu fill petit faci el curs de piscina per a nadons. Fins aquí, no hi ha cap problema, doncs tot és molt tendre i familiar.

El dia 10 de febrer de 2015 rebo a casa una carta certificada, amb la cara de circumstàncies de la pobra cartera que me la donava, i quina seria la meva sorpresa quan em trobo una multa de trànsit imposada pels membres (per no dir-lis una altra cosa) de la Guàrdia Urbana de Reus, acusant-me d’un delicte sorprenent i a la vegada inversemblant, sense que faci falta dir que és fals: “no cedir el pas en una intersecció senyalitzada de manera que s’obliga a un altre vehicle a maniobrar bruscament”. Mirant la direcció que em posa al paperet, surt el carrer de la Selva del Camp, cantonada carrer del Doctor Robert. Llegint això, i com qualsevol persona normal i corrent, m’entra una mescla d’indignació, ràbia i, perquè no dir-ho, mala llet que em superen. Què cordills estan dient-me?

Si algunes persones han passat per allí, poden comprovar, i sense ser un expert en conducció, que si vens en cotxe per nassos has de cedir el pas, doncs si vols pujar carrer del Doctor Robert amunt, no et queda cap més remei que parar, doncs el gir és una L perfecta. És més, varis cops al dia passo per aquell carrer, i us puc ben assegurar que sempre m'aturo.

Ara, com a bon ciutadà i contribuient, i per poder engreixar un xic les arques de l’Ajuntament, em veig amb l’obligació de pagar els meus 100 euros de multa (200 si no ho faig en menys de 20 dies), tot perquè l’agent 136 de la guàrdia urbana de Reus va veure’m (o això diu ell) posant en perill a un altre conductor (o fent-lo maniobrar bruscament). I, tal i com em diuen, com que és la paraula d’un agent contra un ciutadà, sempre té la veritat l’agent, tot i que el que digui o denunciï sigui fals.

Però no tot queda aquí, no només he de pagar 100 euros, sinó que em treuen 4 punts del carnet, per una mentida, falsedat o invenció d’un agent que tenia poca feina un dissabte al matí com per posar una multa al primer que li passi pel davant del seus nassos. Punts del carnet que mai m’han tret, de fet mai m’havien posat una multa, i menys una sanció greu.

Gràcies agent 136, per denunciar una falsedat i així poder justificar que posa multes. Gràcies per arruinar 100 euros de la meva economia familiar. Gràcies per treure’m injustament 4 punts de carnet. Gràcies per pagar pagar la teva frustació amb ciutadans que viuen pacíficament la seva vida sense posar-se amb els altres. Gràcies, agent 136 per donar la cara i, aquell mateix dia no voler-me parar pel carrer i denunciar quelcom que no havia fet (queda millor i més creïble escriure-ho que notificar-ho a mà).

De tot cor, agent 136, moltíssimes gràcies.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (18)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Indignat  02 de Març de 2018

La guardia urbana es aixi d'estafadora

Con a minim aquí a Reus, la guardia urbana no fa altre cosa que inventarse Cualsevol multa per tal de complir les expectatives. A mi m'arriba una multa per no portar el gos amb morrio a dintre d'un recinte privat. Dubto que a casa meva tingui cap obligació de tindre el gos torturat, prou que Hi ha d'anar pel carrer. Aixi dons no es tallen ni un pel i a la multa posa el número del meu local, tot i que ells Ho veien desde fora perque no tenien manera d'accedir al interior (al igual que la meva mascota no podría a ver sortit d'alla). Aixi que en cuant consegueixi el número d'agent penso denunciarlo a nivell personal. Aquest tipus d'agents que abusen de la seva autoriat d'aquests manera (perque la seva paraula es l'unic que compta) mereixen perdre el seu Lloc de Treball. Al mon hi ha gent honrada i despres la guardia urbana de Reus

aaaaaaaaa  17 de Febrer de 2015

No m'ho crec

Sincerament no m'hi crec que et facin una denuncia sense incomplir. això si ja t'ho faràs.

Andreu  12 de Febrer de 2015

Motius de la no ´notificació i identificació

Sr. Gironés
Que no li hagin notificat en el moment, ja és un motiu per creure que alguna cosa no ha fet be l'agent. Però jo de vostè m'interessaria si aquest agent estava de servei aquell dia i en aquella hora. Si no hi hagués estat i l'agent l'hagués denunciat, ho hagués hagut de fer com un ciutadà més. El que es diu denuncia voluntaria.

Ramon Salvat - Reus  12 de Febrer de 2015

Existeixen alternatives

Jo li recomanaria al Sr. Girones, que acudis a un professional del dret (lletrat col•legiat, jo no ho soc, per tant no em faig pas publicitat) per tal de que defensi els seus legítims interessos davant una actuació policial administrativa que ell considera incorrecta. La presumpció de certesa dels funcionaris professionals de l’ordre públic, existeix, però en cap cas és discrecional i exempta de control posterior . En uns societat democràtica cap policia pot aplicar la llei saltant-se els procediments previstos a la mateixa. Si l’esmentat agent a actuant malament, cosa que no puc ni he d’afirmar, no tinc cap dubte de que la justícia al posarà al seu lloc. La teoria de l’acceptació de la sanció per aconseguir la rebaixa del seu import és perniciosa i a la llarga, resulta menys econòmica del que sembla.

Peret Ganxet  12 de Febrer de 2015

La circulacio viaria a Reus

Penso que a Reus es circula malment, en general, hi ha molt descontrol,la gent aparca en els llocs on no es pot aparcar, un munt de gent parla pel telefon mobil mentres condueix, no es respecta els pasos de vianants, s aparca a les zones blaves sense tiquet, etc etc . PEro es clar, a ningú l hi agrada tenir que pagar multes.

Elmateix  12 de Febrer de 2015

La feina ben feta

Sr Luís, estic convençut que la majoria dels agents afortunadament fan el millor que poden la seva feina, però està clar que l'agent 136 no pertany a aquesta categoria. El codi estableix clarament que per sancionar una conducta com la recollida a l'article i al meu comentari anterior, l'agent ha d'aturar el vehicle infractor, identificar el conductor i notificar-li la infracció. Per tant de feina ben feta res de res.

Joan  11 de Febrer de 2015

Encara pots estar content.

Encara pots estar content.
A mi a part de la multa que si que en aquell moment era correcta i la vaig acceptar ja que estava parat en doble fila. Em va acusar de utilizar estupefaents o algun tipus de droga.
Li vaig demanar que em fecin les proves pertinents i que consideresin oportunes i va donar mig tom donanme la papereta.
Un cop pagada la multa vaig posar denuncia pero no ha servit de res.
Puc donar gracies.

xristi  11 de Febrer de 2015

luis, se't veu el llautó

Luis, se't veu el llautó... Em sembla que amb les aportacions de tots s' ha pogut veure clar q és una pràctica habitual de la urbana... Falsos i mentiders.

Carme  11 de Febrer de 2015

Em feien anar a judici per una multa nul·la de ple dret

Sempre han funcionat així. I, si presentes un plec de descàrrec, per norma, el primer cop sempre el deneguen.
Em van posar una multa on no hi havia cap identificació del policia ni la seva signatura i, per tant nul·la. Vaig recòrrer dos cops indicant fins i tot els articles de la llei que incumplia la sanció. m'ho van denegar només quedant-me la via judicial. Vaig haver de parlar amb el Cap de torn de la guàrdia urbana i van haver d'anul·lar-la.
i us podria explicar unes quantes més. VERGONYA DE LA NOSTRA GUÀRDIA URBANA.

gasgas  11 de Febrer de 2015

dropos

Tot per la pasta el cap de urbanos sense cap titol no res que se li asembli cobra 90000€al any.. Dons multes x un tubo...

Reportatges