L'estiu i els gelats sempre han anat de bracet. I encara més amb onades de calor: què millor que passar aquests dies amb receptes refrescants? Per això, us portem tres idees ben senzilles de gelats saludables, deliciosos i que, a més, es poden fer amb canalla.
Així que prou d'excuses. Llegiul'article, correu al supermercat (en hores de menys xafogor) o el rebost de confiança i prepareu aquestes receptes, que també poden adaptar-se a les dietes veganes.
Aquesta és una idea apta també per persones intolerants a la lactosa i veganes. Els ingredients són senzills: una tassa de fruits vermells, xocolata negra, iogurt i edulcorant. Als supermercats hi ha disponibles opcions aptes per tots els públics, com ara el iogurt Alpro o xocolata negra vegana.
L'execució de la recepta és ben simple. Abans de res, cal rentar els fruits vermells. De forma opcional s'hi poden afegir gerds o maduixes, ja que els sabors hi encaixen bé. Després, es posen en una bossa i es deixen al congelador durant una nit. L'endemà, cal triturar la fruita, el iogurt i l'edulcorant fins que quedi una textura cremosa. Un cop obtingut el gelat, es posa en un recipient de consum individual. Ara és el torn de la xocolata: la fonem al bany Maria -o, per anar més ràpid, al microones, vigilant sovint segons perquè no es cremi- i la col·loquem a sobre del gelat. La xocolata es congelarà gairebé a l'instant.
Per decorar-ho, es poden escampar trossets de fruits secs al gust. Un consell important: abans d'afegir l'edulcorant, tasta la massa; si el iogurt és massa dolç i hi afegim el sucre, la recepta s'arruïnarà.
A qui no li agrada el tradicional gelat fet amb nata i xocolata? Ara també teniu una opció sana per cuidar la línia sense renunciar als plaers dolços. Per fer aquest gelat és necessari tenir motlles, que es poden obtenir a botigues especialitzades en estris de la llar o grans superfícies.
La recepta és encara més fàcil que l'anterior, si és possible. Primer, cal tallar en bocins la xocolata -la quantitat és a gust del consumidor- i barrejar-la en un bol amb el iogurt. Un cop la massa quedi uniforme, els posem als motlles i els deixem refredar una nit sencera al congelador. L'endemà, mentre els traiem perquè s'estovin una mica, fonem la xocolata. Suquem els gelats desmotllats i els posem en una safata amb paper de cera prèviament enllestida. Després de deu minuts al congelador, ja es poden gaudir.
També hi ha una recepta per a les persones que son més de granissats que no pas de gelats! Aquesta opció, això sí, és una mica més elaborada que les anteriors. Per fer-la, necessitem quatre llimones, edulcorant i aigua freda.
Abans de res, cal rentar les llimones, ratllar-les i extreure'n el suc. Compte amb no fregar la part blanca de la fruita, perquè té un sabor amarg. Després, posem el suc i les ratlladures a l'olla i fem un almívar amb l'edulcorant, que cal afegir al gust. Un cop integrat, es posa en un recipient amb aigua freda i cap al congelador.
Ara és quan més pendents hem d'estar de la recepta: cada hora s'ha de treure el recipient i barrejar-ho bé fins que obtinguem la textura desitjada. Hi ha un truc per a persones amb poc temps: en lloc de fer el procés del congelador, es pot comprar gel picat i, després de triturar-lo una mica més, es pot barrejar directament amb el suc de llimona.
Així que prou d'excuses. Llegiul'article, correu al supermercat (en hores de menys xafogor) o el rebost de confiança i prepareu aquestes receptes, que també poden adaptar-se a les dietes veganes.
Gelat de fruits vermells, iogurt i xocolata
Aquesta és una idea apta també per persones intolerants a la lactosa i veganes. Els ingredients són senzills: una tassa de fruits vermells, xocolata negra, iogurt i edulcorant. Als supermercats hi ha disponibles opcions aptes per tots els públics, com ara el iogurt Alpro o xocolata negra vegana.
L'execució de la recepta és ben simple. Abans de res, cal rentar els fruits vermells. De forma opcional s'hi poden afegir gerds o maduixes, ja que els sabors hi encaixen bé. Després, es posen en una bossa i es deixen al congelador durant una nit. L'endemà, cal triturar la fruita, el iogurt i l'edulcorant fins que quedi una textura cremosa. Un cop obtingut el gelat, es posa en un recipient de consum individual. Ara és el torn de la xocolata: la fonem al bany Maria -o, per anar més ràpid, al microones, vigilant sovint segons perquè no es cremi- i la col·loquem a sobre del gelat. La xocolata es congelarà gairebé a l'instant.
Per decorar-ho, es poden escampar trossets de fruits secs al gust. Un consell important: abans d'afegir l'edulcorant, tasta la massa; si el iogurt és massa dolç i hi afegim el sucre, la recepta s'arruïnarà.
Stracciatella saludable
A qui no li agrada el tradicional gelat fet amb nata i xocolata? Ara també teniu una opció sana per cuidar la línia sense renunciar als plaers dolços. Per fer aquest gelat és necessari tenir motlles, que es poden obtenir a botigues especialitzades en estris de la llar o grans superfícies.
La recepta és encara més fàcil que l'anterior, si és possible. Primer, cal tallar en bocins la xocolata -la quantitat és a gust del consumidor- i barrejar-la en un bol amb el iogurt. Un cop la massa quedi uniforme, els posem als motlles i els deixem refredar una nit sencera al congelador. L'endemà, mentre els traiem perquè s'estovin una mica, fonem la xocolata. Suquem els gelats desmotllats i els posem en una safata amb paper de cera prèviament enllestida. Després de deu minuts al congelador, ja es poden gaudir.
Granissat de llimona
També hi ha una recepta per a les persones que son més de granissats que no pas de gelats! Aquesta opció, això sí, és una mica més elaborada que les anteriors. Per fer-la, necessitem quatre llimones, edulcorant i aigua freda.
Abans de res, cal rentar les llimones, ratllar-les i extreure'n el suc. Compte amb no fregar la part blanca de la fruita, perquè té un sabor amarg. Després, posem el suc i les ratlladures a l'olla i fem un almívar amb l'edulcorant, que cal afegir al gust. Un cop integrat, es posa en un recipient amb aigua freda i cap al congelador.
Ara és quan més pendents hem d'estar de la recepta: cada hora s'ha de treure el recipient i barrejar-ho bé fins que obtinguem la textura desitjada. Hi ha un truc per a persones amb poc temps: en lloc de fer el procés del congelador, es pot comprar gel picat i, després de triturar-lo una mica més, es pot barrejar directament amb el suc de llimona.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics