Divendres, 27 de Novembre de 2020

El Punt d'Atenció a la Diversitat Sexual

 

Aquest dimarts hem inaugurat un Punt d'Atenció a la Diversitat Sexual a Reus, una fita important per normalitzar el suport a les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals (LGTBI) i donar resposta a les seves demandes d'orientació. Una acció de govern important per a la Regidoria que  represento, mitjançant la signatura d'un conveni amb la Direcció General d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya, l'encarregada de desenvolupar la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’LGTBIfòbia.

L'espai d’atenció i acollida està ubicat al Casal de les Dones. Compta amb suport i assessorament professional per tal que les persones interessades, els seus familiars, el seu entorn proper i col·lectius com les comunitats educatives puguin plantejar les seves necessitats de manera còmoda.

S'ofereixen serveis de formació sobre la diversitat sexual, LGTBIfòbia i en matèria de salut sexual i afectiva. Es facilita la formació continuada als agents implicats. Es faciliten dades i recursos sobre les temàtiques demanades, es proposen a les persones usuàries estratègies per ajudar-les a resoldre necessitats i conflictes personals o interpersonals i orientar-les perquè puguin disposar dels recursos necessaris per fer-hi front. I, per últim, es canalitzen les denúncies de LGTBIfòbia perquè els casos de discriminació i assetjament siguin detectats i tractats com pertoca. 

Aquest servei no està adreçat només a un col·lectiu: és un esforç per a la normalització d'una realitat i una aposta decidida per la defensa d'un dret universal de les persones. I quan avancem en la defensa i consolidació dels drets, sempre en surt beneficiada tota la ciutat.

Montserrat Flores és regidora de Participació, Ciutadania i Transparència a l'Ajuntament de Reus.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics