Divendres, 01 de Desembre de 2023

Ens tanquen el nostre mercat

El mercat del Carrilet Reus ja no tornarà a obrir la persiana a partir del juny de l'any vinent, la decisió està presa, diu l'alcalde. Per altra banda la vicealcaldessa en una entrevista recent ens diu que on hi ha el mercat hi ha d'haver un equipament públic cohesionador i subratlla que el mercat no és un element cohesionador... Sense paraules.

Fa uns mesos, després de saber la notícia del tancament del mercat del Carrilet, les paradistes varen sumar esforços per tal d'aconseguir signatures en contra de la decisió, se'n van recollir més de 9.000 i a l'equip de govern sembla importar-li poc l'opinió de les veïnes i veïns que han mostrat el seu compromís i recolzament a les paradistes del mercat.

Potser caldria que els partits polítics que formen el tripartit del govern municipal miressin bé les dades de participació a les passades eleccions i el número de vots necessaris per aconseguir una cadira al saló de plens de l'Ajuntament, poc més de 1.200 vots són els necessaris per tenir un regidor a l'ajuntament i el mercat ha aconseguit més de 9.000 signatures oposant-se frontalment al tancament del mercat, a tall d'exemple, el partit que va guanyar les eleccions va obtenir 9.643 vots i set regidors, està tot dit.

Un punt important a tenir en compte es la manca de memòria que tenen dos dels tres partits que formen el govern. Tant Junts per Reus com ERC durant la campanya electoral del 2019 van fer una aposta clara per la continuïtat del mercat del Carrilet, però com tantes promeses electorals queden en això, en promeses que no es compleixen, que no es materialitzen o fins i tot, com en aquest cas, que s'opta per fer l'antítesi del que prometien.

Una vergonya, tot plegat. Polítics sou uns mentiders! Junts per Reus va fer una presentació pública del projecte que tenia per la zona del mercat del Carrilet; una estació d'autobusos nova, un nou mercat amb edificis i locals d'utilitat pública, habitatges protegits, un bulevard que unís el mercat amb el tomb de ravals... Tot molt bonic oi? Doncs era i és una mentida i de les grosses. Tot un teatre que ha quedat endebades i que l'única finalitat que tenia era la d'esgarrapar el vot de paradistes i veïns per tal de tornar a governar des de la mentida i la falta de respecte cap als seus votants, està clar.

Esquerra republicana també va passar pel mercat en campanya, vam veure desfilar els polítics per les parades del mercat prometent un suport incondicional al comerç de proximitat, a la cohesió que genera el mercat, sí, la cohesió que ara diu la senyora Llauradó que no aporta el nostre mercat. Parlaven molt bonament de la dinamització que genera tenir un mercat al barri, del servei de qualitat que aporta... Tota una sèrie d'afalacs que ara resulta que potser ja no ho són.

Polítics sou uns mentiders! Però en el fons, com molts sabem, el veritable motiu del tancament del mercat és purament econòmic. No volen destinar més diners a millorar el mercat, no volen oferir incentius més atractius per a l'obertura de més parades, no volen invertir en manteniment i tot, per potenciar el Mercat Central, prefereixen un mercat potent a l'altra punta de Reus que no pas que les veïnes i veïns del barri puguin comprar en el mercat que en un parell d'anys compliria 40 anys des de la seva inauguració.

El mercat del Carrilet és viable, només cal passar-hi per veure les cues que hi ha en les diferents parades. De tot això en trèiem una conclusió clara, el barri del Carrilet no es prou important com per aplicar tot allò que ens varen prometre en campanya, no els val la pena lluitar pels llocs de treball que es perdran, no els importa que la senyora María que fa anys baixa cada setmana a comprar ja no hi pugui anar perquè li han tancat el mercat.

El que està clar també és que els veïns del barri del Carrilet i d'altres barris propers com el de la Pastoreta o el Mas Iglésias no hi anirem al mercat Central, queda lluny, no és còmode per a la gent gran. Volem seguir anant al nostre mercat, al del Carrilet. Volem seguir gaudint d'un servei immillorable d'atenció i qualitat. Volem que el mercat segueixi funcionant com ara. La crisi de la covid-19 ha afectat en molts aspectes el nostre dia a dia com a societat i des del mercat s'ha seguit oferint producte i servei de qualitat, portant la compra a les cases de les persones grans del barri, fent comandes telefòniques, mantenint les mesures de seguretat en tot moment.

I tot ha estat possible gràcies als paradistes que dia rere dia aixequen la persiana per tal d'oferir el millor producte i el millor dels somriures. Des d'aquestes línies apel·lo al sentiment dels nostres governants, la solució no passa en cap cas per tancar-lo, ans el contrari, el mercat s'ha de defensar i s'ha de potenciar. Esperem que pel bé de moltes famílies, comerciants i clients, el mercat segueixi sent un punt de trobada per a tots aquells que hi gaudim comprant i per tal que no es perdin les relacions interpersonals, anècdotes i amistats que, en els gairebé 40 anys d'història, el nostre mercat ens ha regalat.

Visca el mercat del Carrilet!

Jaume Piñol de la Mata és veí del barri del Carrilet.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Estrella  16 de Novembre de 2020

Moltes gràcies per la defensa

Moltes gràcies per la defensa del Mercat del Carrilet. És cert que amb aquest tipus de decisions és posa en evidència la diferència de tracte, per part de la 'municipalitat', dels veïns d'una part de la ciutat, diguem-li alta, i dels veïns de la part baixa.Sempre perden els mateixos.

Jaume Piñol de la Mata  15 de Novembre de 2020

Benvolgut toca collons

Es fa bastant farregós haver d'aguantar impertinències d'algú que des de l'anonimat critica a gratcient afirmant que jo no visc al barri del Carrilet. Es ben sabut per molts que fa anys que hi visc, concretament al Carrer Balmes, just darrere de l'institut Salvador Vilaseca. Abans de criticar i fer suposicions mes val preguntar, no cal fer el ridícul benvolgut toca collons.

Jaume Piñol de la Mata
Veí resident al Barri del Carrilet i Secretari de l'A.V El Carrilet

Toca collons de Reus  13 de Novembre de 2020

Tancament del Mercat del Carrilet.

El Sr. Jaume, no és veí de el Barri del Carrilet, al menys que se sàpiga, és un agregat i possiblement afegiria més, que callo ... per educació. Que digui on viu i la seva residència. El seu escrit dins del que cap es pot catalogar com una mitjana realitat. En els actuals moments el seu escrit és bo per mantenir la flama.

El Mercat del Carrilet, fa temps que fa aigües, no per culpa dels paradistes, sinó d'una mala planificació dels anteriors governs municipals, agreujada si cap encara més per l'actual govern municipal.

Necessitava el Mercat una renovació i un annex d'unió amb l'Estació d'Autobusos, això ja estava detectat des que es va iniciar la remodelació del Pàrquing del Carrilet, però: "no hi ha més cec que el que no vol veure, ni sord que el que no vol sentir ".

Si és veritat, que amb el tancament del Mercat es tanca un cicle i possiblement alguna cosa que fa mal a la gent que viu i resideix al Barri. Amb tot el que comporta: atur, alegria, tancament d'activitats ... Però les idees cal tenir-clares, i segons la meva informació, el terreny de l'Estació d'Autobusos no és municipal, amb la qual cosa, intervenen dues administracions per fer l'annex: estació Autobusos i Mercat. Si això es confirma, hi ha un treball d'anys per poder realitzar un projecte de futur. Encara mentre això es realitza i es porta a terme, el Mercat amb uns petits retocs, pot estar en servei.

Reportatges