Dilluns, 24 de Juny de 2024

14f: com l'aigua respongué, Primàries Catalunya

16 de Novembre de 2020, per Biel Ferrer

Reconta Llull que en un arbre s'estava un gall amb moltes gallines i que sota d'aquell arbre s'hi acostà una guineu, la qual veié que el gall i les gallines s'estaven a l'arbre: aquella guineu es mogué tant, corrent i saltant i jugant sota l'arbre, i tant de temps estigué movent-se, que el gall, que mirava sense parar la guineu, es cansà i caigué de l'arbre; i la guineu l'agafà i el matà. Aquest exemple, a manera de faula, del nostre primer escriptor, il·lustra perfectament el problema que ha patit la política catalana d'ençà del Primer d'Octubre de 2017: la classe política nostrada s'ha esforçat a distreure's de l'objectiu de l'alliberament nacional (imprescindible per a poder viure bé) tot traint els votants, participant en els encanteris de la política espanyola i acatant les decisions de l'astuta guineu, en comptes d'actuar amb lleialtat, coherència i de fer la nostra pròpia via, amb fermesa i determinació, aplicant i defensant el resultat vinculant d'aquell referèndum en què vam guanyar la independència.

Les llistes d'espera per a una operació quirúrgica als hospitals; les ràtios excessives a les aules de les escoles i instituts; la manca de diners per a poder ajudar com cal els autònoms i el teixit productiu més genuí i autòcton; les pensions insuficients per a la nostra gent gran; els retards infinits, eterns i barruts en la construcció del corredor mediterrani; la persecució de la llengua catalana en tots els àmbits d'ús social; els horaris imposats que perjudiquen els comerços petits i mitjans; les taxes universitàries excessives; la impossibilitat de poder legislar plenament sobre tants aspectes de la nostra vida de cada dia com el calendari laboral; la prohibició que les nostres seleccions nacionals puguin participar en competicions esportives internacionals oficials; la incapacitat de gestionar amb autoritat raonable i recursos necessaris una pandèmia...: sense la independència, no hi ha possibilitats reals de començar a resoldre tots aquests greuges pendents, de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada, com va dir el nostre arquitecte més rellevant.

Per això ens cal que Primàries Catalunya entri al Parlament de Catalunya: per tal de redreçar el camí esgarriat i desempallegar-nos del foc enemic (i també de certs amics), com ens indueix a deduir un altre savi exemple lul·lià sobre el foc i l'aigua, que conta que el foc pregà l'aigua que anessin junts al sol i que pel camí podrien fer amistat parlant d'unes coses i d'altres; i l'aigua respongué que dos contraris no anaven ben planament per un camí i sobretot que el sol és el seu enemic i és amic del foc, car ella i la lluna són, de la nit, bones amigues. La independència, doncs, la farem nosaltres: no pas els qui encara aposten pel diàleg amb el botxí i pel peix al cove, sinó els qui una nit adiada ficarem la lluna al cove ple d'aigua del toll lluent del riu brogent i hi farem sortir el nostre sol al cel estelat dels Països Catalans. És amb aquesta voluntat que presentem la nostra candidatura a Primàries Catalunya a fi de formar part de la llista que, confegida de baix a dalt, aquest moviment polític fidel al mandat del Primer d'Octubre presentarà a les eleccions catalanes vinents. Fem-ho com l'aigua respongué.

 
Biel Ferrer i Puig és filòleg i membre de Primàries Catalunya.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pepito de l'arena  18 de Novembre de 2020

A José Antonio (Primo de Rivera?)

Tu has visto muchos lobos, caperucito. Sobre todo vestidos de ruso y de Liga Norte.
Has leido mucha prensa estanquera.
Tu ets el primer perjudicat de l'espoli que patim els catalans, per molt ejpanyol que et sentis.
Si el teu "mundo mejor" és el dels borbons, el nacional-catolicisme, els jutges prevaricadors que també vindran "a por ti" un dia, el gloriòs exèrcit ejpanyol i els invents de la G.C., ja pots agafar el tren i tornes al teu poble.
I et recoprdo que el teu reiet "preparao" trucava a les empreses per que marxèssin de Catalunya. Així li va ara al sabadell.
Apa, noi, segueix mirant les cadenes que parlen "la lengua del imperio".

José Antonio  16 de Novembre de 2020

No, gracias.

Nos propone el autor la secesión "para vivir mejor", permítame dudarlo a la luz de la experiencia reciente. Los irresponsables que nos han conducido desde 2012 nos han traído la división social que padecemos, la huida de empresas, la caída de la inversión extranjera, etc. Mención aparte merecerían sus mentiras: "era todo un farol", sus amistades peligrosas (Putin o la Liga Norte), etc. ¿Alguien en su sano juicio piensa que estos mismos sujetos nos van a conducir a un mundo mejor?.

Reportatges