La Cambra de Reus ha entregat aquest dimecres els premis de la Ganxet Pintxo Primavera 2017. En aquesta edició, s'han diferenciat cinc categories de guardons, amb la incorporació d'un nou premi per reconèixer la sensibilitat respecte a les noves tecnologies, el guardó #PintxoDigital.
El Premi Damm, atorgat a l'establiment amb la tapa que millor marida amb la seva cervesa, se li ha entregat al restaurant Sora Sushi & Cocktail Lounge per 'La muralla del Pallol'. Els tres premis populars han estat atorgats al restaurant Tapes i Tapes, per 'Tàrtar de mar del Galió', a l'establiment Vermut Rofes, per 'Pop Patxero', i a L'Estel, per la tapa 'Timbal de Tonyina de la Creu Vermella'. En el cas dels premis professionals, també són tres, i els guanyadors han estat el restaurant DO Vinoteca i Cuina, pel seu pintxo 'La clotxeta dels japonesos', Bakauma, per la tapa 'L'arabaki de l'Hospital', i per últim, el restaurant Random, per 'Temptació de sake del cañís'.
El primerenc premi #PintxoDigital ha estat atorgat al Restaurant Mediterrani, per la seva aposta i sensibilitat respecte les noves tecnologies, a partir de la iniciativa que va proposar l'empresa Waitless d'incorporar cartes digitals.
Per altra banda, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) ha escollit a Restaurant 158 com el guardonat amb el seu Premi Ganxet Llengua. La directora del CNL, Anna Saperas, ha instat als establiments a enviar les seves cartes en català al CNL, a través de correu electrònic, perquè aquestes siguin revisades i corregides a través del servei gratuït que ofereix l'organisme. Saperas també ha informat als restauradors sobre els cursos de català que s'imparteixen des del CNL, per si algun dels treballadors dels establiments no entenen i/o no parlen el català.
Així mateix, el president de la Cambra, Isaac Sanromà, ha volgut informar sobre dues novetats previstes per a futures edicions de la Ganxet Pintxo. Una d'elles és un acord que està a punt de segellar-se amb l'Escola d'Hoteleria de Cambrils, com a referent en la formació gastronòmica. L'altra novetat és la incorporació d'una masterclass per als participants en La Ganxet Pintxo. De moment, són iniciatives que s'estan cuinant però que la Cambra ja anuncia. Per acabar, l'acte ha culminat amb la tradicional fotografia de grup dels guardonats.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics