Les casetes de la plaça del Mercadal acullen, des d'aquest dimarts, el Gastronadal, un certamen de caire gastronòmic que es realitza per primer cop a la ciuat i compta amb onze participants, entre establiments de restauració i empreses relacionades amb la gastronomia. Els visitants poden tastar diferents especialitats culinàries, com tapes, llesques, creps, hamburgueses, cuina catalana, japonesa i mexicana, fins al pròxim 4 de gener, en horari de 12 del migdia a 3 de la tarda, i de 6 de la tarda a 9 del vespre, a excepció del 31 de desembre que només obrirà al migdia i l'1 de gener, que romandrà tancat.
Entre les empreses participants en aquesta primera edició del Gastronadal, el govern de Reus destaca la participació de Vermuts Miró, que en la línia d’innovar en l’evolució d'aquesta beguda, ofereix el nou 'Tronat', el primer cremat de Vermut. Durant els dies d'obertura del Gastronadal Vermuts Miró oferirà una degustació d’aquesta nova variant del tradicional cremat on es substitueix el rom pel Vermut Etiqueta Negra de Miró que va guanyar el Premi Vinari d’Or en la convocatòria dels Premis Vinari d’aquest 2016.
La crema del vermut s’enriqueix amb fruites com el pomelo i la taronja amb un polsim de vainilla. Pel que fa a la denominació d’aquesta nova beguda -el Tronat- Vermuts Miró ha volgut jugar amb els paraules 'tronada', fent referència a un dels elements més emblemàtics de la Festa Major de Sant Pere, amb un acabament que recorda la sonoritat de la paraula 'cremat'.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics