Dimecres, 03 de Març de 2021

L'Ajuntament licita el concurs per instal·lar càmeres de videovigilància al Mas Abelló

El govern municipal vol limitar així els actes incívics i delictius a la zona

24 d'Abril de 2017, per Redacció
  • Un dels passatges vigilats sera el de Mare de Déu de la Cabeza

    Enrique Canovaca

El sistema de videovigilància serà una realitat al barri Mas Abelló ben aviat, després que l'Ajuntament de Reus hagi tret a concurs públic la licitació del contracte de subministrament i instal·lació d'aquest servei, per un import de 53.361 euros, IVA inclòs. Una vegada resolt el concurs, l'empresa adjudicatària té dos mesos per acabar els treballs. Amb aquest pas, l'alcalde, Carles Pellicer, vol incrementar la sensació de seguretat dels veïns del barri i evitar fets incívics i delictius.

"Les càmeres a la via pública són una eina més, amb una gran capacitat de dissuadir, i que complementen el servei de proximitat que presta i continuarà prestant la Guàrdia Urbana", ha assegurat l'alcalde. El contracte contempla tant el subministrament del material com la instal·lació i configuració del sistema, d'acord a l'arquitectura proposada i els requisits tècnics, compatible amb el sistema municipal de gestió de càmeres a la via pública.

L'arquitectura del sistema de videovigilància es basa en la ubicació de cinc càmeres IP, amb capacitat de gravació, ubicades en un bàcul d'enllumenat públic existent de 6 metres d'alçada, o en una nova columna a instal·lar de 8 metres, que estaran ubicades en el carrer de la Mare de Déu de Puigcerver per tal de realitzar la videovigilància dels carrers perpendiculars, com són els passatges de la Mare de Déu de les Angustias, Mare de Déu de la Paloma, Mare de Déu de Guadalupe, Mare de Déu de la Cabeza i Mare de Déu del Saliente.

Cada càmera haurà de cobrir 100 metres en línia recta de cada carrer, garantint el perfecte visionat i identificació, també en condicions de grans contrastos lumínics o de baixa o nul·la lluminositat. Les càmeres estaran connectades mitjançant un equip sense fils a un altre equip de telecomunicacions, que estarà enllaçat, també sense fils, amb la torre de telecomunicacions de la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Les càmeres gravaran les imatges de forma local per un període curt. No obstant això la gravació i emmagatzematge a llarg termini (durant les 24 hores del dia i fins a un màxim de 30 dies, sense àudio) així com la seva visualització a la sala de control de Guàrdia Urbana, es realitzarà a través del programari de videovigilància del qual ja disposa actualment l'Ajuntament de Reus per la gestió de càmeres IP a la via pública.

L'Ajuntament de Reus disposa de l'autorització pertinent de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya, i de la Direcció General de l'Administració de Seguretat del departament d'interior de la Generalitat de Catalunya per a la instal·lació i gestió del sistema de videovigilància a la via pública.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

antonio  24 d'Abril de 2017

camaras

es en el barrio san jose obrero