Reus acollirà el pròxim 11 de juny la final del Millor Pa de Pagès Català 2016. L’acte tindrà lloc al Teatre Bartrina i serà obert al públic. Els assistents podran veurer en directe la deliberació del jurat, el qual estarà presidit per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.
Els concursants de la final hauran de presentar peces de Pa de Pagès Català elaborades segons el Plec de Condicions de la IGP. El jurat valorarà el compliment estricte del Plec de Condicions a partir de les receptes aportades pels concursants, i d’altres qüestions com l’aspecte del pa, color, sabor, cocció i presentació. El guanyador del Concurs tindrà un premi en metàl·lic de 2.000 euros i una placa acreditativa.
Entre els cinc finalistes hi ha el reusenc Xavier Pàmies, del Forn Sistaré 1910. La resta són Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Francesc Massana (Forn Massana, Cornellà de Llobregat), Manel Llaràs (Forn i Pastisseria Llaràs, Lleida) i Jordi Morera (L’Espiga d’Or, Vilanova i La Geltrú).
Els cinc finalistes es van classificar en una semifinal que es va celebrar el passat 4 de maig a l’Escola de Fleca Andreu Llargués, de Sabadell. A l’eliminatòria prèvia es van inscriure 19 flequers del Consell Regulador. A l’edició de 2015 la guanyadora va ser la flequera Sílvia Marqués, de Pa i Pastisseria Marqués (Alfarràs).
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics