Dilluns, 25 de Novembre de 2024

Per Sant Blai, blaiets

03 de Febrer de 2023, per Reusdigital.cat
  • Una safata amb blaiets

    Reusdigital.cat

Menja deliciosa i reusenca, els blaiets són protagonistes a taula, aquest dijous 3 de febrer. Però com es preparen, els blaiets? Si tirem de la recepta tradicional haurem de tenir a l'abast mantega, ous, sucre, farina i ratlladura de vainilla. Altres, a banda, també ratllen pell de llimona.

Els entesos apunten que els blaiets "no deixen de ser galetes de mantega, però és bonic preparar-les perquè és una manera més de fer país". Com a toc especial, a banda, alguns hi posen també "un polsim de sal", o bé els fan de massapà.

Si bé es tracta d'una tradició amb certa presència als territoris de parla catalana, a Reus és especial. L'element clau, això sí, és que els blaiets s'han de marcar amb el motllo del sant.

La recepta, detallada



Per fer entre 30 i 40 blaiets, es necessiten 125 grams de mantega, dos ous sencers, ratlladura de llimona o de vainilla, una cullerada de llevat, entre 300 i 350 grams de farina, rovell d'ou per pintar-los, un tallador ovalat i un marcador amb la imatge del sant, si és que el tenim.

S'ha de batre la mantega i el sucre, fins que aconseguim que ens quedi una pasta homogènia. Hi aboquem els ous (d'un en un), els barregem, hi afegim el llevat, la ratlladura i la farina, fins que aquest cop obtinguem una nova pasta, que deixarem reposar una hora a la nevera.

La pasta s'estira i amb el tallador es formen les unitats, que cal marcar si tenim el motlle i tallar. Les pintem amb el rovell de l'ou i es posen al forn, tot vigilant-les fins que estiguin daurades. Retirem les galetes i les deixem reposar fins que ens les mengem.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics