Dimarts, 23 d'Abril de 2024

Ni per allí, ni per aquí

15 de Juny de 2016, per Xavier Guarque

Aquesta minilegislatura espanyola, fallida, no ha estat més que una pressa de pèl, una mostra de la inoperància més complerta, representada amb el nostre consentiment (tornarem a anar a votar i molts, malgrat tot, tornaran a votar el mateix partit) i els nostres diners (han viscut quatre mesos, i ara dos mesos més, "del cuento"). Se n'han en-fotut a la cara, principalment, qui en quatre anys ha deixat l'Estat a l'alçada del betum, en tots els aspectes, i a damunt el "premiem" amb uns quants mesos més que, encara que "en funciones", amagadet, segueix fent i desfent, sobretot ordenant el bloqueig de tot allò que des de Catalunya, a falta del finançament just, es vol intentar per "salvar els mobles". Però, és que també se n'ha mofat qui no ha tocat les tecles adients, naturals, lògiques, per obrir-se a aconseguir les forces necessàries per ser una opció guanyadora.

La veritat és que l'exhibició d'incapacitat total mostrada aquests mesos desincentiva les ganes d'anar a votar i només les pròpies conviccions arrosseguen a ser conseqüent amb un mateix per no ser còmplice, després, del que precisament no es vol. Si els altres no donen motius ni per moure's, trobar-ne en les pròpies idees, preferències, simpaties, i experiències, això si, inhibint-se del tremendisme, de la descontextualització i les pors provocades pels que de cap manera no volen perdre els seus privilegis de poder que han prioritzat les polítiques d'austeritat, que han ampliat les diferències, o a invertir en el rescat dels bancs abans que mantenir dignament els serveis més bàsics.

Per altra banda, si hem de pensar a anar a votar, o votar per un partit que faciliti un referèndum a Catalunya, que ara sembla que torna a ser la gran fita, ho tenim clar.
Hem de saber que, si més no pels dos partits que per si sols encara són majoritaris a l'Estat, seria tant com reconèixer una capacitat política de Catalunya que el seu concepte de pàtria, vestit del més desbocat "orgullo patrio", mai deixarà acceptar, quan, es ben cert que, amb una actitud racional, dialogant i sobretot política, el principal problema d'Estat que te Espanya ja estaria solucionat.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (4)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

josep  19 de Juny de 2016

aqui no es vol negar cap

aqui no es vol negar cap cultura,i sobre tot les "peinietes"i la "pell de brau d·una matanÇa" que voste despresie,i que se refereix al seu país ESPAÑA vulgui o no vulgi es aixi.la cultura catalana com a quansevol de dintre LA PELL DE BRAU FORADA, se respectem, cosa que no poden dir lo mateix avui aquí a la MEVA CATALUNYA, i dic la MEVA CATALUNYA,no la volem obligarnos uns exaltats que no i veuem mes de nas

J. A. C. O.  15 de Juny de 2016

Sembla que tot val!

Quan es vol enderrocar sembla que qualsevol argument és vàlid. Doncs no! Menys 'peinetas' i més acceptar les diverses cultures de la pell de brau d'una matança. Si es vol negar el que existeix: merda. Negar la realitat és inútil i absurd.

ep  15 de Juny de 2016

"el cuento"

Hombre, es bastante sectario hablar de cuento , que lo es, lo que sucede en España en general, y a la vez besarle los pies al "pruces". Que es el cuento mas grande, mas largo, mas improductivo y de mayor coste "per capita catalana "que ha vivido Cataluña en democracia. Sin contar con "el cuento" de los presupuestos de la generalitat y los gnomos de la CUP , que más que un cuento parece un culebrón de los malos y muy válido para guión de "polonia" para toda una temporada.

Jordi Garcia  15 de Juny de 2016

Curiositat

Per cert, sabieu que el projecte de Constitució catalana no preveu el dret d'autodeterminació dels pobles ?. Dit d'una altra manera, Vall d'Aran, amb llengua i cultura propia, no te dret a exercir el dret d'autodeterminació. Igual que la Constitució espanyola.
S'exigeix dels demés allò que no s'accepta per sí mateix.